Ford Mustang Mach-E: Καθρέφτης στην εξέλιξη

Το ηλεκτρικό SUV της Ford είναι πολλά περισσότερα από μία απλή μετενσάρκωση ενός θρύλου. Αποτελεί έκφραση της εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα μοντέλο.

  • -
  • -

Η Ford εδώ και πολλές δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, των νέων τεχνολογιών και τάσεων ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όταν η αμερικανική αγορά εξυμνούσε τα muscle cars, η Ford ήταν αυτή που έκανε το βήμα και δημιούργησε το pony car με την θρυλική πλέον ονομασία, Mustang. Ένα αυτοκίνητο που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα για πάντα. Σήμερα οι εποχές έχουν διαφοροποιηθεί δραματικά. Το ίδιο και οι τάσεις. Αυτό βέβαια δεν σταμάτησε την αμερικανική μάρκα από το να είναι πρωτοπόρος. Και η μετενσάρκωση του θρυλικού pony car στην ηλεκτρική εποχή, η Mustang Mach-E, αποτελεί ζωντανή απόδειξη.

1

Ένα μοντέλο στον παλμό των εξελίξεων

Εκείνα τα χρόνια, το κοινό λάτρευε τα σκληροπυρηνικά muscle cars. Σήμερα οι τάσεις προτάσσουν τον εξηλεκτρισμό, το SUV αμάξωμα, την πρακτικότητα και την οικολογική συνείδηση. Και στις δύο περιπτώσεις η Ford απάντησε με το ίδιο όνομα. Mustang! Και το αποτέλεσμα δικαίωσε τη φημισμένη μάρκα για την επιλογή της. Στη σύγχρονη εκδοχή της, η Mustang Mach-E αποτελεί την απόλυτη αναβίωση του πνεύματος της Mustang στη σημερινή εποχή, ακολουθώντας όλα όσα απαιτούν οι τάσεις της αυτοκίνησης τώρα.

Χρησιμοποιεί ως βάση τα δύο πιο ποθητά χαρακτηριστικά της σημερινής αυτοκινητοβιομηχανίας -τον εξηλεκτρισμό και την SUV εμφάνιση- και τα εφαρμόζει σε ένα σύνολο που φέρει τις ίδιες συγκινήσεις με την αυθεντική Mustang, αλλά με πολύ περισσότερα προτερήματα. Ένα σπορ μοντέλο που μετατράπηκε σε ηλεκτρικό, εξευγενισμένο SUV με σπορ χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα και με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

2

Θέλοντας να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που δεν ακολουθεί τις τάσεις, αλλά τις δημιουργεί, η Ford σχεδίασε την Mustang Mach-E ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο από το μηδέν. Με αυτό τον τρόπο αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό όλα όσα έχει να προσφέρει μία τέτοια πλατφόρμα, χωρίς να συμβιβάζεται με ημίμετρα. Εκτός από τα δυναμικά χαρακτηριστικά, αυτό αφορά και στοιχεία όπως η αποδοτικότητα, η άνεση και η οικονομία, που αποτελούν γνωστές αρετές των ηλεκτρικών.

Με εκδόσεις σμιλεμένες γύρω από τις ανάγκες των αγοραστών

Όντας ένα αυτοκίνητο που ταυτίζεται με την ίδια την αυτοκίνηση, αυτό είναι ένα στοιχείο που εκφράζεται και μέσα από την γκάμα της. Σε κάθε έκδοση, το οδηγικό προφίλ της Mustang Mach-E παραμένει ανόθευτο χάρη σε χαρακτηριστικά όπως το χαμηλό κέντρο βάρους, οι ισχυροί ηλεκτροκινητήρες και η οδηγοκεντρική προσέγγιση των τεχνικών που τη δημιούργησαν. Τα επίπεδα ισχύος ξεκινούν από τους 269 ίππους και φτάνουν έως και τους 487 ίππους της σκληροπυρηνικής έκδοση GT.

3

Η ιπποδύναμη όμως και οι επιδόσεις, είναι ένα στοιχείο που και άλλοι κατασκευαστές μπορεί να προσφέρουν, ακόμη κι αν δεν φτάνουν το βαθμό της Mustang Mach-E. Όμως, το σημείο που ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο το ηλεκτρικό της Ford είναι σε τομείς που πολλά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων δεν διακρίνονται. Οι διαθέσιμες μπαταρίες χωρητικότητας 75 και 98 kWh εκτοξεύουν την απόδοση, αλλά παράλληλα επιτρέπουν στους επιβάτες μίας Mustang Mach-E να να απολαύσουν καιεκατοντάδες ξέγνοιαστα χιλιόμετρα, μιας και η αυτονομία αγγίζει έως και τα 600 km με μόλις μία φόρτιση. Και όταν έρθει η ώρα του ανεφοδιασμού, η δυνατότητα φόρτισης με ταχύτητα έως 150 kW επιτρέπει στη διαδικασία από το 10% έως το 80% να ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις 45 λεπτά.

Το απόλυτο προηγμένο gadget

Όταν ένας κατασκευαστής θέλει να είναι μπροστά από την εποχή του, οφείλει να εξοπλίζει τις δημιουργίες του με κορυφαίες τεχνολογίες. Κάπως έτσι η Mustang Mach-E φροντίζει να κάνει τις καθημερινές μετακινήσεις πιο άνετες και παράλληλα ενδιαφέρουσες, χάρη στο πλούσιο τεχνολογικό και ψηφιακό της υπόβαθρο. Πληθώρα σύγχρονων συστημάτων λύνουν τα χέρια του οδηγού όπου κι αν βρίσκεται και υπό οποιαδήποτε συνθήκη, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενείται σε ένα premium και digital περιβάλλον.

4

Εντός της καμπίνας, ο οδηγός μπορεί να αλληλεπιδρά με το αυτοκίνητο με τις απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας που προσφέρει η νέα γενιά του συστήματος SYNC 4. Πρόκειται για ένα κορυφαίο λογισμικό που ξεδιπλώνεται στην εντυπωσιακή, κατακόρυφα τοποθετημένη Full HD οθόνη αφής 15,5" στο κέντρο της κονσόλας, και το οποίο ενημερώνεται εφ' όρου ζωής με over-the-air ανανεώσεις για να προσφέρει πάντα την βέλτιστη δυνατή εμπειρία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να έχει ανοίξει ένα νέο, τεράστιο κεφάλαιο που ονομάζεται ηλεκτροκίνηση και η Ford ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Κάτι που η Mustang Mach-E το επιβεβαιώνει. Για ακόμη μία φορά, το όνομα Mustang δεν ακολουθεί τις τάσεις, αλλά τις δημιουργεί, με το ηλεκτρικό SUV να έχει σχεδιαστεί και ολοκληρωθεί ως το ιδανικό ηλεκτρικό SUV που μπορεί να προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις. Το όνομα μπορεί να προέρχεται από το ένδοξο παρελθόν της φίρμας, αλλά το αποτέλεσμα μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον. Και αποτελεί δείγμα γραφής για το πως πρέπει να είναι το αυτοκίνητο σήμερα.

Πάτησε εδώ για να γνωρίσεις την Ford Mustang Mach-E μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας ή ακόμα καλύτερα κανόνισε ένα test-drive και βίωσε την ανόθευτη οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με την ασύγκριτη πρακτικότητα και άνεση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...