Βόλος: Πιτσιρικάς τρακάρει με περιπολικό - Πέρασε και 12 κόκκινα φανάρια!

Ένας Βολιώτης έκανε κουρελόχαρτο τον μισό ΚΟΚ, ενώ ακόμα κι όταν τράκαρε με περιπολικό νόμιζε ότι τελικά δεν θα τον ενοχλήσει κανένας.

  • -
  • -

Ο Βόλος φημίζεται για τα τσιπουράδικα του και όχι άδικα. Όμως είναι γνωστό τοις πάσι πως ποτό και οδήγηση δεν πάνε μαζί! Δυστυχώς βέβαια ένας Βολιώτης οδηγός μάλλον... δεν έχει λάβει το μήνυμα. Φρόντισε όμως το δικαστήριο να τον ενημερώσει κατάλληλα γι αυτό.

Όταν έχεις κανει τόσο πολλές παραβιάσεις του ΚΟΚ και δεν έχεις καν την ευθιξία να σταματήσεις μόνος σου σε μιαν άκρη, δεν γίνεται να περιμένεις ότι θα γλιτώσεις με ένα πρόστιμο μερικών εκατοντάδων ευρώ, άντε και λίγες μέρες χωρίς δίπλωμα. Όχι ότι αν έπαιρναν το δίπλωμα από τον συγκεκριμένο κύριο θα τον εμπόδιζε να οδηγήσει. Άλλωστε δεν τον ενόχλησε ούτε το γεγονός ότι δεν είχε πινακίδες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/768e77b5b549a8ee22c129e3681846e0.jpg

Πήγε για τσίπουρο με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες

Από εκεί ξεκινάει η ιστορία. Ο εν λόγω κύριος είχε ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες λόγω πρόσφατης παράβασης που είχε κάνει, όμως αυτό δεν φάνηκε να τον πτοεί. Πήρε κανονικά το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε για τα τσιπουράδικα του Βόλου. 

Δείτε ακόμα: Με τράκαρε μεθυσμένος - Τι ισχύει με την ασφάλεια

Μεθυσμένη καταδίωξη

Επιστρέφοντας από κεντρική λεωφόρο της πόλης, οι αστυνομικοί είδαν το αυτοκίνητο να κινείται παράξενα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Του έκαναν σήμα αλλά αντί να υπακούσει, πάτησε γκάζι και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη.

Προκειμένου να ξεφύγει «έκαψε» 12 φανάρια (δηλαδή πέρασε με κόκκινο) και κάποια στιγμή βρέθηκε σε ένα στενό στα προάστια, όπου εγκλωβίστηκε από ένα μπλόκο που έστησαν οι αστυνομικοί, όμως δεν σταμάτησε ούτε τότε. Τράκαρε με ένα περιπολικό, γύρισε πίσω κι έφυγε. Πήγε στο σπίτι του και πάρκαρε κανονικά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b023aad01e743fee3351baa6fb1fe337.jpg

Αναμενόμενα κάπου εκεί είχε φτάσει η στιγμή για να συλληφθεί. Στο αλκοτέστ το μηχάνημα έγραψε μία πραγματικά μεγάλη τιμή, αφού με όριο το 0,25, η μέτρηση του 21χρονου έγραψε 1,25 ml/λίτρο αίματος.

Ήρθε η τιμωρία

Τελικά το δικαστήριο τον τιμώρησε, αφού καταδικάστηκε για επικίνδυνη οδήγηση, αντίσταση κατά της αρχής, και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η ποινή ήταν 36 μήνες με αναστολή, 12.000 ευρώ πρόστιμο και έξι μήνες αφαίρεση διπλώματος. Μάλλον επιεικής θα λέγαμε ότι ήταν η απόφαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...