Τρακάρισμα με μεθυσμένο οδηγό - Με καλύπτει η ασφάλεια;

Δυστυχώς τα σενάρια ενός ατυχήματος είναι πολλά και αυτά στα οποία εμπλέκεται κάποιος που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ποτέ δεν είναι καλά.

  • -
  • -

Τα ατυχήματα αποτελούν καλώς ή κακώς καθημερινό φαινόμενο στους ελληνικούς δρόμους, με τα αίτια και την βαρύτητα να κυμαίνονται από περιστατικό σε περιστατικό. Μία αρκετά «δημοφιλής» κατηγορία, δυστυχώς, είναι αυτή στην οποία εμπλέκονται άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών.

Όσο κι αν εμείς προσέχουμε ώστε να τηρούμε τον ΚΟΚ και να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, αποφεύγοντας την περίπτωση του να οδηγούμε μεθυσμένοι, πάντα υπάρχει η πιθανότητα του να βρεθεί κάποιος άλλος που δεν ήταν τόσο προσεκτικός και κατέληξε όχι μόνο να οδηγήσει μεθυσμένος, αλλά να πέσει και πάνω μας. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Με καλύπτει η ασφάλεια.

crash

Οι φήμες λένε ότι αν κάποιο έχει την ατυχία να τρακάρει με μεθυσμένο οδηγό, δύσκολα θα αποζημιωθεί. Ισχύει όμως αυτό; Φυσικά και όχι είναι η απάντηση καθώς η περίπτωση στην οποία αυτός που προκάλεσε το ατύχημα ήταν μεθυσμένος, δεν διαφέρει σε τίποτα με το οποιοδήποτε άλλο τρακάρισμα. Αυτός που το προκάλεσε, φέρει και την ευθύνη.

Τι πρέπει να κάνω σε μία τέτοια περίπτωση;

Τα σενάρια είναι πολλά αλλά εάν συμβεί κάτι τέτοιο, πρώτο βήμα αφού βεβαιωθούμε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι καλά, είναι να μην δεχθούμε την οποιαδήποτε «πρόταση» μπορεί να γίνει από τον μεθυσμένο οδηγό ή συνεπιβάτες του ώστε να «καλυφθεί» το περιστατικό. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν είμαστε σίγουρη για την νηφαλιότητα του υπαίτιου, είναι προτιμότερο να καλέσουμε την τροχαία και να ζητήσουμε να πραγματοποιηθεί αλκοτέστ.

alkool

Δείτε ακόμη: Τράκαρα με leasing - Τι κάνω;

Στη συνέχεια καλείτε την ασφάλεια σας, όπως ακριβώς θα κάνατε και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Η διαδικασία αποζημίωσης σας θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Αυτό που θα ήταν καλό να γνωρίζετε είναι ότι αν ο οδηγός αποδειχθεί τελικά πως όντως οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, η δική του ασφαλιστική έχει το δικαίωμα να ζητήσει το ποσό το οποίο κατέβαλε για εσάς από τον ίδιο.

Πηγή: mydirect

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...