Ford: Τα συναρπαστικά μοντέλα που οδηγήσαμε το 2023

Το χρόνο που πέρασε, μία σειρά από μοντέλα της Ford πέρασαν από τα χέρια μας, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση μας πως ανεξαρτήτως αμαξώματος οι κατασκευές της φίρμας απευθύνονται στον πραγματικό οδηγό.

  • -
  • -

Αφήνοντας πίσω το 2023, κάναμε μία ανασκόπηση των τελευταίων 12 μηνών που πέρασαν και μία μάρκα κατάφερε να ξεχωρίσει λόγω των στιγμών που μας χάρισαν τα μοντέλα της. Έχοντας μία πλήρη γκάμα με κορυφαίες επιλογές για κάθε γούστο, είτε μιλάμε για κατηγορία, είτε για καύσιμο, η Ford έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα «ρόστερ» που θα καλύψει τα θέλω και τις ανάγκες ακόμη και του πλέον απαιτητικού αγοραστή. Από supermini και crossover που ξεχωρίζουν με τον οδηγικός του χαρακτήρα, έως ηλεκτρικά και pick-up που αλλάζουν τα δεδομένα. Ένας χρόνος, πληθώρα μοντέλων, ακόμη περισσότερες αναμνήσεις... 

Απρίλιος 2023 – Δοκιμή Ford Mustang Mach-E RWD ER

mustang mach-e

Η Ford Mustang Mach-E γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχει σχεδιαστεί με στόχο να αποδείξει ότι ένα ηλεκτρικό μπορεί να είναι εξίσου οδηγικά ευχάριστο με ένα βενζινοκίνητο. Η έκδοση Extended Range με τη μεγάλη μπαταρία, πρόσθεσε ακόμη ένα επίπεδο ελευθερίας χάρη στην μεγαλύτερη αυτονομία που ξεπερνά τα 600 km και κοιτά στα μάτια τον ανταγωνισμό που χρησιμοποιεί κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ευχάριστο οδηγικά και χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο επιδόσεων, καταφέρνει και κάνει την ηλεκτροκίνηση ελκυστική, ακόμα και για όσους επιλέγουν ένα αυτοκίνητο οδηγοκεντρικά κριτήρια. 

Το πισωκίνητο ηλεκτρικό SUV των σχεδόν 300 ίππων αποτέλεσε σίγουρα highlight της χρονιάς, καθώς πρόκειται για ζωντανή απόδειξη του πως το ηλεκτρικό μέλλον μπορεί να είναι το ίδιο ξέγνοιαστο και απολαυστικό με το παρελθόν, ενώ παράλληλα είναι και ασύγκριτα πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Μάιος 2023 – Δοκιμή Ford Puma ST-Line X Vivid Ruby

puma

Με την έλευση του, το Puma τάραξε τα νερά στο B-SUV segment, όντας ένα οδηγοκεντρικό crossover με κορυφαίους χώρους και εντυπωσιακή εμφάνιση. Η έκδοση Vivid Ruby επανάφερε το δημοφιλές μοντέλο στο προσκήνιο, πατώντας στα γερά θεμέλια που έχει θέσει το πακέτο με τον άκρως αποδοτικό 1.000άρη EcoBoost των 155 ίππων και αναδεικνύοντας την πιο στιλάτη και εκλεπτυσμένη πλευρά του. Με μικρές και εύστοχες αλλαγές δημιουργήθηκε ένα σύνολο που πραγματικά ξεχωρίζει τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο και εξοπλισμού, ενώ φέρει και την απαραίτητη ποσότητα «ειδικής περίπτωσης» που αρμόζει σε μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Ιούλιος 2023 – Δοκιμή Ford Ranger Raptor

raptor

Ότι και να πούμε για το συγκεκριμένο pick-up θα είναι λίγο… Σε μία εποχή που όλοι έχουν στραφεί στον υβριδισμό και την ηλεκτροκίνηση, το νέο Ford Ranger Raptor αποτελεί την επιτομή του mucho και brutal. Βελτιωμένο σε κάθε του πτυχή και με έναν 3λιτρο βενζινοκινητήρα με σχεδόν 300 ίππους να του δίνει ζωή, προσφέρει μία μοναδική εμπειρία οδήγησης στο χώμα και εκπληκτικές εκτός δρόμου ικανότητες. Όμως, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό στην καθημερινότητα, αφού είναι άνετο στην άσφαλτο, απόλυτα σύγχρονο και εφοδιασμένο με ό,τι θεωρείται σήμερα δεδομένο στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Είναι το απόλυτο όχημα παντός εδάφους, το οποίο σχεδιάστηκε για να ενθουσιάσει όσους λάτρεις της περιπέτειας και της οδήγησης εκτός δρόμου. Και μάλιστα σε ρυθμούς που σχεδόν κανένα μοντέλο παραγωγής δεν θα μπορούσε να κινηθεί…

Δεκέμβριος 2023 – Ford Focus 1.0 Hybrid 155 PS

focus

Η αυλαία για το 2023 έπεσε με ιδανικό τρόπο, αφού λίγο πριν το αποχαιρετήσουμε είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του ανανεωμένου Ford Focus. Το φημισμένο hatchback παραδοσιακά ξεχωρίζει για τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα, αλλά και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Σήμερα, στη συνταγή προστέθηκαν όλες οι τεχνολογίες τελευταίας γενιάς, επιβεβαιώνοντας την επικαιροποίηση του. Η ανανέωση της τέταρτης γενιάς αφιερώθηκε κυρίως στην ψηφιακή τεχνολογία και το μικρό αισθητικό update, ενώ διαχρονική αξία είναι ο EcoBoost Hybrid που ειδικά στην εκδοχή των 155 ίππων, προσφέρει στο Focus κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετική κατανάλωση. Παρά το γεγονός ότι τα SUV καταλαμβάνουν τα μεγαλύτερα μερίδια στις κατηγορίες οικογενειακών αυτοκινήτων, το Ford Focus παραμένει μια κορυφαία επιλογή, ειδικά για όσους δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην οδική συμπεριφορά.

Και κάπως αποχαιρετήσαμε το 2023, με τις εμπειρίες που μας χάρισε πίσω από το τιμόνι μοντέλων με το σήμα Ford να μας αφήνουν μια γλυκιά γεύση. Φυσικά, ελπίζουμε σε ακόμη περισσότερες στιγμές σαν κι αυτές το 2024, με δεδομένο πως το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσο μέλλον της μάρκας είναι πολλά υποσχόμενο. Δεν είναι υπερβολή, πως ανυπομονούμε για τα μοντέλα και τις εκδόσεις που μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά. Για να γνωρίσεις όλη τη γκάμα της Ford πάτησε εδώ και δημιούργησε τις δικές σου εμπειρίες πίσω από το τιμόνι ενός εκ των μοντέλων της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...