Volvo EX30: Το νέο πρόσωπο της βιώσιμης πολυτέλειας

Το νέο EX30 πετυχαίνει στόχους που μέχρι πρόσφατα έμοιαζαν ασύμβατοι. Είναι ένα πολυτελές, πανίσχυρο, βιώσιμο, ασφαλέστατο, πραγματικά καινοτόμο, αλλά και προσιτό SUV. Πώς τα κατάφερε η Volvo;

  • -
  • -

Η Volvo είναι μια άκρως εμβληματική αξία στην αυτοκινητοβιομηχανία, με λάμψη η οποία απλώνεται σε όλον τον κόσμο. Η ιστορία της χρονολογείται από το 1927, με τη σουηδική μάρκα να εκπροσωπεί ανέκαθεν την ασφάλεια, την ποιότητα και την πολυτέλεια. Σήμερα, οι Σουηδοί βιώνουν μία νέα εποχή καινοτομίας και εξέλιξης, καθώς στοχεύουν να γίνουν ένα παγκόσμιο brand με ηγετική θέση σε κάθε μορφή βιώσιμης μετακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Volvo παρουσίασε πρόσφατα το νέο EX30 το οποίο χαρακτηρίζεται από τρεις πρωτιές. Είναι το πιο προσιτό μοντέλο της Volvo αυτή τη στιγμή, το μικρότερο στην ιστορία της μάρκας, αλλά και το γρηγορότερο από όλα τα μοντέλα που έχουν φορέσει το σήμα της, σε σχεδόν έναν αιώνα ιστορίας. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, συνδυάζοντας την κορυφαία ασφάλεια και ποιότητα της Volvo με τις τεχνολογίες αιχμής στην βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/65b458c3909de0c5e00671f283650f52.jpeg

Volvo EX30: Αναβαθμίζοντας την έννοια της ασφάλειας

Η ασφάλεια είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητα της Volvo. Το EX30 διαθέτει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας, στα οποία περιλαμβάνονται τα City Safety, Pilot Assist και IntelliSafe Guard. Το City Safety είναι ένα σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης που μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα. Το Pilot Assist είναι ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 που μπορεί να χειριστεί το τιμόνι, τα φρένα και το γκάζι σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου. Το IntelliSafe Guard είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει εγκαίρως την πιθανότητα σύγκρουσης και να προειδοποιήσει τον οδηγό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b69d69651f169bda38278109608df697.jpeg

Ποιότητα, πολυτέλεια, πλήρης διασύνδεση και ψηφιοποίηση

Η Volvo είναι γνωστή για την ποιότητα και την πολυτέλεια των οχημάτων της, και το EX30 δεν αποτελεί εξαίρεση. Το εσωτερικό του είναι καλοφτιαγμένο και κομψό, με προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και άνετα καθίσματα. Διαθέτει, επίσης, μια σειρά από τεχνολογίες άνεσης και ψυχαγωγίας, όπως είναι το infotainment με οθόνη αφής 12,3", το hi-end ηχοσύστημα Harman Kardon και ο διζωνικός κλιματισμός.

Το σύστημα infotainment υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το σύστημα συνδεσιμότητας Volvo Cars προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες, όπως απομακρυσμένη πρόσβαση στο όχημα και παρακολούθηση της κατάστασης της μπαταρίας. Τις παραπάνω λειτουργίες έρχεται να συμπληρώσει το πακέτο υπηρεσιών Volvo On Call, με χαρακτηριστικά όπως αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b8d310f10d68b2ac6a809bca26c66696.jpeg

Το EX30 βάζει τέλος στους ρύπους

Το EX30 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το οποίο σημαίνει ότι δεν εκπέμπει ρύπους. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 69 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 480 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να συνδεθεί σε οποιουδήποτε είδους πηγή ρεύματος. Όσο για τη φόρτιση της μπαταρίας, χρειάζονται μόλις 27 λεπτά για το 10-80% σε ταχυφορτιστή.

Εκτός από την πραγματικά μεγάλη αυτονομία, ένα ακόμα μέγεθος του Volvo EX30 που τραβάει αβίαστα την προσοχή είναι η ταχύτητά του. Άλλωστε πρόκειται για το ταχύτερο Volvo που κατασκευάστηκε ποτέ. Στην τετρακίνητη έκδοση, η ισχύς αγγίζει τους 428 PS, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να απαιτεί μόλις 3,6", επίδοση η οποία φαντάζει εξωπραγματική.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/6d431c869dd5033724e3ecfb5b89f65a.jpeg

Volvo: Η ηγέτιδα μάρκα βιώσιμης μετακίνησης

Το EX30 είναι ένα σημαντικό βήμα για τη Volvo στην πορεία της προς τη βιώσιμη μετακίνηση. Το ολοκαίνουριο μοντέλο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, συνδυάζοντας την κορυφαία ασφάλεια και ποιότητα της Volvo με τις τεχνολογίες αιχμής στη βιωσιμότητα και στη συνδεσιμότητα. Με το EX30, η Volvo επιβεβαιώνει τη θέση της ως η ηγέτιδα μάρκα βιώσιμης πολυτέλειας.

Το Volvo EX30 είναι ένα εξαιρετικό όχημα που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης. Είναι ασφαλές, ποιοτικό, πολυτελές και βιώσιμο. Με αυτό, η Volvo επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να προσφέρει στο κοινό την κορυφαία εμπειρία οδήγησης, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Γνωρίστε τα πάντα για το ολοκαίνουριο EX30 που έρχεται πολύ σύντομα στην Ελλάδα, στο δίκτυο αντιπροσώπων που καλύπτει όλη τη χώρα. Βρείτε το κοντινότερο σε εσάς κατάστημα, πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...