CUPRA Formentor Plug-in Hybrid: Οικονομικές επιδόσεις

Ποτέ ξανά ένα αυτοκίνητο δεν μπόρεσε να συνδυάσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες, τα «πρέπει» και τα «θέλω», τόσο καλά όσο αυτό το crossover.

  • -
  • -

Βρισκόμαστε πλέον σε μία εποχή που ο χώρος του αυτοκινήτου βομβαρδίζεται συνεχώς από νέες τάσεις, τεχνολογίες και απαιτήσεις. Η τεράστια ποικιλία ανάμεσα σε εμφάνιση, κινητήρια σύνολα, επιδόσεις, κόστος απόκτησης και συντήρησης, προκαλεί πονοκέφαλο στον υποψήφιο αγοραστή. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα αυτοκίνητο το οποίο καταφέρνει να πάει κόντρα στο κατεστημένο και να κάνει την επιλογή εύκολη. Πώς; Προσφέροντας έναν συνδυασμό ετερόκλητων στοιχείων και χαρακτηριστικών, τα οποία συνδυάζει με εντυπωσιακό τρόπο για να δημιουργήσει ένα αδιαμφισβήτητα θελκτικό πακέτο. Αυτή είναι η «μαγεία» που συνοδεύει το πρώτο αποκλειστικό μοντέλο της CUPRA, το Formentor, στην έκδοση Plug-in Hybrid.

adv1

Το πιο καταιγιστικό PHEV, ακόμη και στάσιμο

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με εντυπωσιακή εμπορική πορεία έως τώρα, ενώ για το τελευταίο τρίμηνο ήταν το best-seller plug-in hybrid της ελληνικής αγοράς. Σε αυτό όμως έχουν παίξει ρόλο πληθώρα παραγόντων. Αρχικά, πριν καν βρεθείς στο premium και ποιοτικό εσωτερικό του CUPRA Formentor, καταφέρνει να σε συνεπάρει ακόμη και χωρίς να κινείται, χάρη στην επιβλητική του εμφάνιση. Το ισπανικό crossover χαράσσει έναν εντελώς δικό του δρόμο σε ό,τι έχει να κάνει με τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Κοιτώντας το για πρώτη φορά, σε εντυπωσιάζει η κεκλιμένη γραμμή της οροφής που τονίζει επιμελώς τους ώμους, δημιουργώντας μια σπορ σιλουέτα που δεν περνά απαρατήρητη. Οι έντονες ακμές απαιτούν την προσοχή σου, ενώ τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα εμπρός προσδίδουν συναίσθημα, κάτι που ταιριάζει με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του.

adv2

Το σπορ στοιχείο θα γίνει αμέσως αισθητό μόλις περάσεις στην καμπίνα, με πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό την σπορ θέση οδήγησης που ξεφεύγει από τα στερεότυπα των SUV και crossover μοντέλων. Το μακρύ καπό που απλώνεται μπροστά σου ξυπνά συναισθήματα που συμβαδίζουν μόνο με καθαρόαιμες σπορ κατασκευές. Αυτό από μόνο του μπορεί να θεωρείτε επιτυχία καθώς το Formentor έχει το αποκλειστικό χάρισμα να συνδυάζει κάτι τέτοιο με χαρακτηριστικά όπως η πολυτέλεια, η άνεση, η πρακτικότητα και το οικολογικό προφίλ που του προσδίδει το πολύ αποδοτικό plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Οδήγηση και οικολογική συνείδηση σε πρώτο πρόσωπο

Το CUPRA Formentor eHybrid έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού γιατί, όπως είπαμε και παραπάνω, «παντρεύει» στοιχεία με τρόπο που κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας του δεν μπορεί. Και αυτό ισχύει τόσο όταν βρίσκεται σε στάση, όσο και όταν κινείται. Η ισπανική μάρκα έχει καταφέρει να χαρίσει τη νοοτροπία που έχει καθορίσει το DNA της και ακούει στην φράση «οδηγική απόλαυση», με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Formentor. Όποιος έχει την τύχη να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του εντυπωσιακού αυτού crossover, το καταλαβαίνει από τα πρώτα κιόλας μέτρα.

adv3

Ανεξαρτήτως έκδοσης, το Formentor έχει τον χαρακτήρα που απαιτείται για να υποστηρίξει το επιβλητικό του αμάξωμα, αφού προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά και δυναμικά χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε σπορ μοντέλα. Όμως οι εκδόσεις Plug-in Hybrid των 204 και 245 ίππων κάνουν την διαφορά, αφού προσφέρουν τον πιο ποθητό συνδυασμό χαρακτηριστικών για τους περισσότερους οδηγούς σήμερα. Επιδόσεις και οικονομία σε ένα πακέτο. Παντρεύουν τον δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου με τις «πράσινες» καθημερινές μετακινήσεις, και απολαμβάνουν μοναδικά φορολογικά οφέλη για χρήση ως εταιρικά αυτοκίνητά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η έκδοση των 204 ίππων αποτελεί τη δημοφιλέστερη στις πωλήσεις Fleet.

adv4

Ποιο άλλο crossover έχει τη δυνατότητα να προσφέρει επιδόσεις της τάξης των 7" για το 0-100 km/h, το πλαίσιο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει τον πιο γρήγορο ρυθμό και ταυτόχρονα μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 58 km και να καίει μόλις 1,5 lt/100 km; «Κανένα», είναι η απάντηση!

Το CUPRA Formentor στην υβριδική του εκδοχή κερδίζει τον αγοραστή για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως γιατί προσφέρει όλα τα στοιχεία για τα οποία έγινε γνωστή η ισπανική φίρμα. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο SUV που ξεχωρίζει με την εμφάνιση του και προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει μία οικολογική πλευρά στον χαρακτήρα του, που το καθιστά ιδανική επιλογή για τη σημερινή εποχή. Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις το δικό σου CUPRA Formentor;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...