Skoda Vision 7S concept: Ανοίγοντας το δρόμο της βιωσιμότητας

Έχοντας χαράξει πορεία προς την πρακτική, βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος, η Skoda δείχνει τον δρόμο τόσο με την υπάρχουσα γκάμα της, όσο και με ένα κορυφαίο concept car.

  • -
  • -

Η Skoda είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κινείται με τάχιστο ρυθμό προς την ηλεκτρική εποχή και την βιώσιμη κινητικότητα, ενώ μέσω της ήδη υπάρχουσας προϊοντικής γκάμας της προσφέρει μια όσο γίνεται πιο ομαλή μετάβαση. Παρέχοντας μια πληθώρα εξηλεκτρισμένων μοντέλων, παρέχει στο κοινό ρεαλιστικές λύσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη και προσφέρουν οικονομία και «πράσινες» μετακινήσεις σήμερα, ενώ με πρωτότυπα όπως το πρωτοποριακό Vision 7S concept, μας δίνει μια πρώτη γεύση από το πολλά υποσχόμενο μέλλον ενός brand που δείχνει τον δρόμο προς την πρακτική, βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος.

adv1

Το εμβληματικό Skoda Vision 7S concept αντιπροσωπεύει το ηλεκτρικό όραμα της τσέχικης μάρκας, για ένα εντυπωσιακό μοντέλο που θα μπορεί να φιλοξενήσει επτά επιβάτες στο εσωτερικό του και θα αποτελεί δείγμα της φιλοσοφίας, της κατεύθυνσης και της σχεδιαστικής τάσης που θα καθορίσει την επόμενη γενιά αυτοκινήτων. Με τις προηγμένες τεχνολογίες να αποτελούν μέρος της προσωπικότητάς του, βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα MEB και προσφέρει κορυφαία νούμερα απόδοσης. Αυτονομία που θα ξεπερνά τα 600 km σε ένα ευρύχωρο οικογενειακό SUV με ασύγκριτη πρακτικότητα και ισχύ φόρτισης που θα αγγίζει τα 200 kW το κάνουν να ξεχωρίζει, τοποθετώντας τη Skoda κατευθείαν στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρικής εποχής.

adv2

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η αναβαθμισμένη premium αισθητική και η φιλοσοφία που προσφέρει τόσο μέσω της φουτουριστικής του εμφάνισης, αλλά και μέσω των προηγμένων τεχνολογιών που βλέπουμε στο εσωτερικό του. Μία κάμερα οροφής προβάλλει εικόνες των πίσω καθισμάτων σε περίπτωση που βρίσκεται τοποθετημένο ένα παιδικό κάθισμα προς τα πίσω, ενώ το relax mode περιστρέφει κατά 90 μοίρες την κεντρική οθόνη 14,6 ιντσών με το πάτημα ενός κουμπιού, για ευκολότερη προβολή ταινιών. Ταυτόχρονα, σπρώχνει τιμόνι και ταμπλό προς τα εμπρός και περιστρέφει ελαφρώς τα εμπρός καθίσματα προς το κέντρο του αυτοκινήτου. Κάπως έτσι, οι ούτως ή άλλως τάχιστες φορτίσεις των 200 kW θα γίνονται ακόμη πιο ευχάριστες!

Γκάμα μοντέλων Skoda: Μπροστά από την εποχή της

Πριν φτάσουμε στην μεταφορά πρωτοποριακών μοντέλων όπως το Vision 7S concept στην παραγωγή, τα αυτοκίνητα που πλαισιώνουν τη σημερινή γκάμα της Skoda, είναι αυτά που ανοίγουν τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον και έχουν αναλάβει να συνδέσουν το σήμερα με το αύριο. Είτε μιλάμε για τις αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις, είτε για τα εξηλεκτρισμένα θερμικά μοντέλα (υβριδικά), η γκάμα iV έχει να προσφέρει κορυφαίες επιλογές για κάθε κατηγορία στην οποία συμμετέχει.

adv4

Τα μοντέλα iV καθιστούν «Simply Clever» την ηλεκτρική κινητικότητα, προσφέροντας όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε. Γρήγορη φόρτιση, μεγάλη αυτονομία, προσιτές τιμές και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας από τα plug-in hybrid μοντέλα, τα οποία συνδυάζουν αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης με ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες υψηλής τάσης που προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία έως και 69 km, οπότε προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, χωρίς κανέναν περιορισμό σε αυτονομία και ευκολία χρήσης.

adv3

Για όποιον είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, αυτοκίνητα όπως τα κορυφαία Enyaq iV και Enyaq iV Coupe είναι ήδη εδώ για να προσφέρουν τη βέλτιστη ηλεκτρική εμπειρία. Άνετα, πρακτικά, με ασύγκριτους χώρους και αποδοτικά κινητήρια σύνολα που φτάνουν έως τα 553 km αυτονομίας με μία φόρτιση και τους 299 ίππους σε ισχύ, αντιπροσωπεύουν περήφανα τις αρχές που κάνουν την Skoda τον κορυφαίο κατασκευαστή στον αγώνα προς το βιώσιμο μέλλον.

Για τη Skoda τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κάτι παραπάνω από απλά αυτοκίνητα με εναλλακτική πηγή ενέργειας. Ανοίγουν ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στα περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας της εταιρείας, και της επιτρέπουν να αποδείξει για ακόμη μία φορά στο κοινό ότι είναι η μάρκα που ξέρει πως να προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες της κάθε εποχής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...