Νέο Kia EV3: Το ηλεκτρικό compact SUV που αλλάζει τα δεδομένα - Πότε έρχεται

Επεκτείνοντας την ηλεκτρική γκάμα της προς κάθε κατεύθυνση, η Kia ετοιμάζεται να φέρει στην παραγωγή το πολυαναμενόμενο EV3, με τιμή κοντά στις 30.000 €.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, η Kia σημειώνει μια πολύ δυναμική πορεία στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, με «πρωτοστάτες» τα πολύ ολοκληρωμένα EV6, αλλά και το Niro EV. Φυσικά η μάρκα σκοπεύει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη λίστα προτάσεών της, με την «οικογένεια» EV να μεγαλώνει, τόσο προς τα κάτω (EV3, EV4, EV5) όσο και προς τα πάνω (EV9). Το νέο EV3, είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον μοντέλο από τα επερχόμενα ηλεκτρικά της φίρμας. Εντάσσεται στην κατηγορία των Compact SUV και διαθέτει πολύ εξελιγμένη ηλεκτρική τεχνολογία που εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση, μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση. Το περιμένουμε στην αγορά μέχρι το 2025!

Ποια χαρακτηριστικά του Kia EV3 ξεχωρίζουν;

Μέχρι στιγμής, η Kia έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τα περισσότερα στοιχεία του αυτοκινήτου. Με βάση την τοποθέτηση του μοντέλου όμως και το πρωτότυπο που έχει παρουσιαστεί, εικάζουμε ότι το Compact SUV θα έχει μήκος περίπου 4,4 μέτρα και θα βρίσκεται απέναντι σε προτάσεις όπως τα επίσης νέα Volvo EX30 και Smart #1. Εξωτερικά, δανείζεται πολλά σχεδιαστικά γνωρίσματα από το μεγαλύτερο EV9, ενώ στο εσωτερικό περιμένουμε ότι το βασικό σχεδιαστικό μοτίβο του πρωτότυπου με τις ενιαίες οθόνες των 12,3 ιντσών και το «μονοκόμματο» ταμπλό, θα διατηρηθεί και στο μοντέλο παραγωγής.

Με υψηλή αυτονομία και προσιτή τιμή

Το νέο Kia EV3 θα βασίζεται στην υπερσύγχρονη πλατφόρμα E-GMP. Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα -και ακριβότερα- μοντέλα όμως, δεν θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική των 800V, αλλά την κλασική των 400V λόγω κόστους. Ακόμη κι έτσι, τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του Kia EV3 θα είναι εξαιρετικά, με τη μάρκα να γνωρίζει πολύ καλά πως να δημιουργήσει ένα αποδοτικό σύστημα κίνησης. Αναμένουμε ότι οι διαθέσιμες μπαταρίες θα είναι δύο, μια στις 58 kWh και ακόμη μια μεγαλύτερη, στις 77,4 kWh.

Δείτε ακόμη: Τέλος οι αλυσίδες χιονιού με πατέντα της Hyundai - Kia

Η βασική έκδοση θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με χαμηλότερη ισχύ στη «μικρή» μπαταρία και ελαφρώς υψηλότερη στη «μεγάλη» μπαταρία, ενώ μελλοντικά δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και τετρακίνητη έκδοση με δύο κινητήρες. Επίσης, θεωρείται πολύ πιθανό να ακολουθήσει και έκδοση Kia EV3 GT υψηλών επιδόσεων, με τονισμένο τον σπορ χαρακτήρα. Το ντεμπούτο του μοντέλου αναμένεται να γίνει το 2024, με το λανσάρισμα στην αγορά να ακολουθεί το αργότερο έως και το 2025. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος θα βρίσκεται στα πέριξ των 35.000 - 38.000 €, με την τιμή να διαμορφώνεται κοντά στις 30.000 € ή και χαμηλότερα, υπολογίζοντας τις επιδοτήσεις που ισχύουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...