Nissan Qashqai: Ηλεκτρικό και φθηνό - Τι τιμή θα έχει;

Η επόμενη γενιά του Nissan Qashqai θα είναι ηλεκτρική, αλλά η Nissan στοχεύει να διατηρήσει την τιμή του στα ίδια επίπεδα με την τρέχουσα έκδοση βενζίνης.

  • -
  • -

Το Nissan Qashqai είναι best-seller στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου κατασκευάζεται, όμως και στην Ελλάδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα. Άλλωστε πρόκειται για το μοντέλο που στην πρώτη γενιά του δημιούργησε την κατηγορία των crossovers, ωστόσο στην πορεία έκανε τη μετάβαση σε εκείνη των SUV.

Η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει ήδη την επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, η οποία εννοείται ότι θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική. Ωστόσο, κόντρα σε όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, η μάρκα θέλει να διατηρήσει την τιμή στα ίδια επίπεδα με το βενζινοκίνητο Qashqai που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8b31f53fa97d2726c37ffcff2a9e0bf6.JPG

Η πλατφόρμα και η αυτονομία του ηλεκτρικού Nissan Qashqai

Το νέο Qashqai θα σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Βρετανία, με επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια λίρες από τη Nissan. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CMF-EF της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Nissan: Θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά! Πότε ξεκινάει;

Η Nissan δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο Qashqai, αλλά αναμένεται να έχει μεγάλη αυτονομία, η οποία σε ρεαλιστικές συνθήκες θα ξεπερνάει τα 400 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c4227e04a1a2939d073574527b7f7d23.jpg

Πόσο εύκολο είναι το ηλεκτρικό Qashqai να κοστίζει όσο το βενζίνης;

Φυσικά η εταιρεία αντιμετωπίζει προκλήσεις για να διατηρήσει την τιμή του ηλεκτρικού Qashqai στα ίδια επίπεδα με την τρέχουσα έκδοση. Οι τιμές των πρώτων υλών αυξάνονται και η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πιο ακριβή από την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, η Nissan είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το Qashqai προσιτό για τους πελάτες. Η εταιρεία πιστεύει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και θέλει να είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον τιμοκατάλογο του Nissan Qashqai.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...