Volkswagen ID.7: Έσπασε τα ρεκόρ ασφάλειας στον Euro NCAP [video]

Το νέο μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen κατάφερε να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στα crash tests του Euro NCAP, ένα πολύτιμο εφόδιο για οικογενειακό αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο «δυνατά» όπλα που μπορούν να αποκτήσουν τα οικογενειακά αυτοκίνητα είναι η πεντάστερη βαθμολογία από τον Euro NCAP. Ο ανεξάρτητος οργανισμός ασφαλείας που πραγματοποιεί πολύ αυστηρές δοκιμές, αξιολογεί τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς και οι κατασκευαστές πάντα θέλουν να παίρνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το Volkswagen ID.7 όμως, δεν αρκέστηκε απλώς στα πέντε αστέρια. Φρόντισε να διακριθεί σε κάθε επί μέρους τομέα, κάτι που του δίνει τον τίτλο ενός εκ των ασφαλέστερων μεγάλων οικογενειακών sedan. Και μάλιστα, με τα νέα, πιο αυστηρά κριτήρια του οργανισμού.

Το ασφαλέστερο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Με 95% για την προστασία ενήλικων επιβατών, το Volkswagen ID.7 παίρνει τον τίτλο του ασφαλέστερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου ευρωπαϊκής κατασκευής για τους ενήλικες επιβάτες. Η επίδοσή του στην κατηγορία των παιδιών ήταν 88%, σε εκείνη των πεζών έφτασε στο 83% και στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, πήρε τη βαθμολογία του 80%. Οι υψηλές βαθμολογίες που απέσπασε το ID.7 επιβραβεύουν τις αυστηρές δοκιμές ασφαλείας που υπόκεινται όλα τα μοντέλα της Volkswagen, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της εταιρείας που εδώ και δεκαετίες συνεχίζει να θέτει υψηλά πρότυπα για την προστασία των οδηγών, των επιβατών και των πεζών.

Δείτε ακόμη: Ο Euro NCAP τράκαρε 11 καινούργια αυτοκίνητα

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το Volkswagen ID.7 είναι το νέο ηλεκτρικό sedan της γερμανικής μάρκας με μήκος 4.961 mm και κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2.971 mm. Διαθέτει σύγχρονη εμφάνιση και αξιοσημείωτη αεροδυναμική επίδοση, με Cd: 0,23 που εξασφαλίζει χαμηλή αντίσταση από τον αέρα, άρα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά κατανάλωσης και αυτονομίας. Με μια φόρτιση μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 700 km, ενώ ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας που κινεί τον πίσω άξονα, αποδίδει ισχύ 286 ίππων. Στην Ελλάδα έχει ήδη ανοίξει η λίστα παραγγελιών, με τις τιμές να εκκινούν από τις 51.500 €, υπολογίζοντας και την επιδότηση των 8.000 € που ισχύει από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...