Κυκλοφορεί στην Ελλάδα και φορτίζει αστραπιαία! 160 km σε 7 λεπτά

Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο η γρήγορη φόρτιση είναι σημαντική, καθώς μειώνει τον χρόνο που θα χρειαστεί να μείνει σταματημένο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

  • -
  • -

Η μεγάλη αυτονομία και η γρήγορη φόρτιση είναι βασικοί στόχοι των εταιρειών που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Άλλωστε αυτά ζητάει και σημαντική μερίδα του κοινού, ώστε να κάνει τη μετάβαση στα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Οι εξελίξεις στον τομέα της ταχυφόρτισης είναι καταιγιστικές, καθώς τόσο τα αυτοκίνητα, όσο και οι φορτιστές, έχουν συνεχώς βελτιωμένες ικανότητες. Έτσι, καθώς τα kW ισχύος στα οποία μπορούν να λειτουργήσουν αυξάνονται, οι χρόνοι αναμονής για να γεμίσει η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μειώνονται.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8d1d5e071171ac04f0833d5bb0c24039.jpg

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να φορτίζει τόσο γρήγοροα;

Πριν από λίγα χρόνια ο χρόνος των 7 λεπτών ήταν πολύ λίγος για να κάνει ο οποιοσδήποτε επαρκή απόσταση. Πλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να τραβήξουν τόσο ρεύμα ώστε ακόμα και τόσο λίγος χρόνος να τους φτάνει. Χαρακτηριστικά, το Hyundai Ioniq 6 χρειάζεται λιγότερο από 7 λεπτά φόρτισης, για να καλύψει 160 km.

Δείτε ακόμα: Ταχύτητα φόρτισης: Πόσο έχει εξελιχθεί την τελευταία 10ετία;

Κάπως έτσι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κορεατικής μάρκας αναδείχθηκε πρώτο σε δοκιμή ταχύτητας φόρτισης που έκανε η αμερικανική ιστοσελίδα Edmunds, μπροστά από πολύ δυνατούς αντιπάλους. Για την ακρίβεια, το Hyundai Ioniq 6 μπορεί να τραβήξει ρεύμα που επαρκεί για 100 μίλια (160,9 km) σε 6 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα. Κανένα άλλο αυτοκίνητο που συμμετείχε στις δοκιμές του Edmunds δεν κατάφερε να πέσει κάτω από τα 7 λεπτά για τα μίλια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8bff85ffc5a961e501e44efac031b49d.jpeg

Ποια έκδοση του Hyundai Ioniq 6 έχει τόσο γρήγορη φόρτιση; Πώς τα κατάφερε;

Η έκδοση που πέτυχε αυτό το ορόσημο ήταν η πισωκίνητη με την μπαταρία των 77,4 kWh, η οποία αποδίδει 229 ίππους και αυτονομία που αγγίζει τα 614 km. Βασικό ρόλο σε αυτό το επίτευγμα έπαιξε η αρχιτεκτονική των 800 V που έχει χρησιμοποιηθεί στο Hyundai Ioniq 6, όμως αυτό από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αεροδυναμική του αυτοκινήτου, η οποία οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση ρεύματος, άρα και ανάγκη για μικρότερη ποσότητα ρεύματος ώστε να καλυφθούν αυτά τα 100 μίλια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...