Θα έρθει στην Ευρώπη το Tesla Cybertruck;

Το Cybertruck είναι το πρώτο ηλεκτρικό pick up της Tesla, με τη σχεδίασή του να αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Θα το φέρει ο Elon Musk στην Ευρώπη ή όχι;

  • -
  • -

Το Tesla Cybertruck είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πρωτοποριακά οχήματα που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια. Με το γωνιώδες αμάξωμα του από ανοξείδωτο χάλυβα και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του, το Cybertruck έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού σε όλο τον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε πίσω στο 2019, το σχήμα του προκαλεί ακόμα και σήμερα τις εντυπώσεις, αφού δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στους δρόμους όλου του πλανήτη.

tesla-cybertruck-pick-up-ilektriko

Θα κυκλοφορήσει το Tesla Cybertruck στην Ευρώπη;

Ωστόσο, παρά την επιτυχία του, το Cybertruck δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Η κύρια αιτία είναι οι αυστηροί κανονισμοί ασφαλείας πεζών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Cybertruck, με το τεράστιο και άκαμπτο μπροστινό τμήμα του, δεν πληροί αυτούς τους κανονισμούς και θα απαιτούσε σημαντικές τροποποιήσεις για να λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμα: Tesla Cybertruck - Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό, αλεξίσφαιρο «αγροτικό». Δείτε τιμές

Αυστηροί κανονισμοί ασφαλείας πεζών

Οι κανονισμοί ασφαλείας πεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης με όχημα. Οι κανονισμοί αυτοί απαιτούν από τα οχήματα να έχουν μπροστινό τμήμα που απορροφά την ενέργεια της σύγκρουσης και να μην προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς στους πεζούς.

Το Cybertruck, στη σημερινή μορφή του και με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του, είναι τελείως εκτός κανονισμών. Το μπροστινό τμήμα του Cybertruck είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 1,4 χιλιοστών, ο οποίος είναι πολύ ανθεκτικός και δεν απορροφά εύκολα την ενέργεια της σύγκρουσης.

ilektriko-pick-up-tesla-cybertruck

Ούτε οι διαστάσεις του Tesla Cybertruck είναι κατάλληλες για την Ευρώπη

Η μεγάλη διάσταση του Cybertruck αποτελεί επίσης ένα σημαντικό μειονέκτημα για την ευρωπαϊκή αγορά. Τα pick up δεν είναι τόσο δημοφιλή στην Ευρώπη όσο στην Αμερική και οι περισσότεροι δρόμοι και χώροι στάθμευσης δεν είναι σχεδιασμένοι για οχήματα τέτοιου μεγέθους.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα εμπόδια, είναι απίθανο να δούμε ποτέ το Cybertruck να κυκλοφορεί ευρέως στην Ευρώπη. Ωστόσο, μεμονωμένα οχήματα μπορεί να εισαχθούν μέσω παράλληλης εισαγωγής και μεμονωμένης έγκρισης τύπου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...