Τίτλοι τέλους για το Audi TT - Αυτό είναι το τελευταίο αυτοκίνητο

Έπειτα από μια καριέρα 25 ετών και τρεις γενιές οχημάτων, το τελευταίο Audi TT βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της φίρμας στο Györ της Ουγγαρία.

  • -
  • -

Όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν. Η Audi, ανακοίνωσε μέσω μιας ανάρτησης της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το θρυλικό «TT» έπειτα από 25 χρόνια παρουσίας στην αγορά, τρεις γενιές και 662.762 πωλήσεις, περνά μια για πάντα, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ένα Audi TTS Coupe το τελευταίο μοντέλο

Γι’ αυτήν την ειδική περίσταση, η Audi φρόντισε να διακοσμήσει με ένα μπουκέτο  λουλούδια το τελευταίο TTS Coupe που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Györ της Ουγγαρίας, έχοντας στο πλάι του τα δυο πρωτότυπα TT Coupe και TT Roadster του 1995, όπως επίσης και δύο μοντέλα δεύτερης γενιάς.

Τα γράμματα στο παρμπρίζ υποδηλώνουν ότι συνολικά 662.762 μονάδες του Audi TT κατασκευάστηκαν μεταξύ 18 Φεβρουαρίου 1998 και 10 Νοεμβρίου 2023.

Το τελευταίο Audi TTS είναι βαμμένο σε Grey Metallic χρώμα με πινελιές χρωμίου και ματ τόνους. Κάτω από το καπό του, κρύβει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 lt (TFSI) απόδοσης 320 PS. Είναι ουσιαστικά το δεύτερο πιο ισχυρό TT τρίτης γενιάς, πίσω από απόλυτο «RS» που φοράει τον πεντακύλινδρο κινητήρα των 2,5 lt με τους 400 ίππους.

Η Audi αποκάλυψε επίσης πρόσφατα το Audi TT Roadster Final Edition, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής (50 μονάδων) αποκλειστικά για την αγορά της Βορείου Αμερικής.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα το SUV της Audi που κοστίζει 112.000 €

Η ανάρτηση της γερμανικής φίρμας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «δέχτηκε» ένα βομβαρδισμό από σχόλια, με τους περισσότερους να δηλώνουν απογοητευμένοι για το γεγονός ότι η Audi σταματά την παραγωγή ενός τόσο αγαπητού στο κοινό μοντέλου.

Η εταιρεία, δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα υπάρξει μια νέα γενιά TT, που προφανώς θα μπαίνει αποκλειστικά στην πρίζα ή θα χρησιμοποιήσει το θρυλικό όνομα του μοντέλου για ένα εντελώς -ηλεκτρικό πάντα- νέο αυτοκίνητο. Σύντομα πάντως θα υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος.    

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...