Μόνο ηλεκτρικά τα Nissan Qashqai και Juke – Σε ποια χώρα θα παράγονται;

Το Qashqai και το Juke είναι δύο από τα πιο δημοφιλή SUV-crossover στην Ελλάδα. Στην επόμενη γενιά τους θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά και θα παράγονται σε ευρωπαϊκή χώρα.

  • -
  • -

Σε μια σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η Nissan αναμένεται να ανακοινώσει την παραγωγή των ηλεκτρικών διαδόχων των δημοφιλών μοντέλων Juke και Qashqai στο εργοστάσιό της στο Sunderland της Μεγάλης Βρετανίας.

Η κίνηση αυτή, η οποία αναμένεται να γνωστοποιηθεί επίσημα την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το Reuters, έρχεται μετά από μήνες διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η απόφαση θα διασφαλίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο, όπου περίπου 6.000 εργαζόμενοι κατασκευάζουν σήμερα τις εκδόσεις βενζίνης των δύο crossover μαζί με το ηλεκτρικό Leaf.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a25d903b269bd6e19890592f9da385c9.JPG

Ο ρόλος της κυβέρνησης στην απόφαση της Nissan για ευρωπαϊκή παραγωγή των ηλεκτρικών Qashqai και Juke

Η δέσμευση της Nissan για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Sunderland συνδέεται με την παροχή σημαντικών εγγυήσεων χρηματοδότησης από την κυβέρνηση. Η ίδια η Nissan θα επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,15 δισεκατομμύρια ευρώ), στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου. Η εταιρεία κατασκευάζει ήδη το εργοστάσιο μπαταριών EV360 στην περιοχή, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 35GWh μπαταριών ετησίως - περίπου το ένα τρίτο της χωρητικότητας που αναμένεται να απαιτηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030.

Δείτε ακόμα: Nissan: Θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά! Πότε ξεκινάει;

Η απόφαση της Nissan να μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτρικών Qashqai και Juke στο Sunderland είναι μια σημαντική ώθηση για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Η διατήρηση της παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός του ότι θα προστατεύσει θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/6f4642cb2f4314908bb5dbc11093cf35.jpg

Πότε θα έρθουν τα ηλεκτρικά Qashqai και Juke;

Η παραγωγή των ηλεκτρικών Qashqai και Juke αναμένεται να ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια, με τα αυτοκίνητα να πωλούνται στην Ευρώπη. Η Nissan έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γηραιά Ήπειρο από εδώ και στο εξής, πριν σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρα καύσης στην περιοχή, από το 2030.

Η ανακοίνωση της Nissan έρχεται σε μια εποχή που η βρετανική κυβέρνηση έχει αυξήσει τη δέσμευσή της για την υποστήριξη της βιομηχανίας μηδενικών εκπομπών. Ο υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt ανακοίνωσε πρόσφατα τη δέσμευση 2 δισεκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη επενδύσεων μηδενικών εκπομπών στον κλάδο της αυτοκίνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα πέντε χρόνια. Η χρηματοδότηση αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και στην επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...