Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 50 νέες θέσεις στο ΚΠΙΣΝ

Ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης EV στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αρχικά με 24 σημεία φόρτισης, και εύκολη πρόσβαση και για ΑμεΑ.

  • -
  • -

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ εγκαινιάζουν σήμερα τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση.

Η πρώτη φάση του έργου ξεκίνησε με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ – συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ – ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22 kW (AC).

idrima-niarxos-fortistis

Για πόσο θα είναι δωρεάν η φόρτιση; Χρεώνεται η στάθμευση;

Σε μια κοινή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση, η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για 1 χρόνο. Επιπλέον, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να δοκιμάζουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς επιδότηση. Αξίζει ή ούτε καν;

Αν και η φόρτιση θα είναι δωρεάν για έναν χρόνο, η στάθμευση στο parking του ΚΠΙΣΝ θα χρεώνεται κανονικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα, με βάση τον ισχύοντα τιμοκατάλογο. Η δωρεάν χρήση συνεπάγεται ότι δεν απαιτείται το κατέβασμα κάποιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Το μόνο που πρέπει να κάνει όποιος θέλει να φορτίσει σε κάποιον από τους φορτιστές είναι να συνδέσει το καλώδιο.

idrima-niarxos-fortistis-range-rover-velar

Έχουν καλώδιο οι φορτιστές στο ΚΠΙΣΝ; Πού βρίσκονται και ποιες ώρες είναι διαθέσιμοι;

Οι φορτιστές που τοποθετήθηκαν στο ΚΠΙΣΝ, αλλά και εκείνοι που θα προστεθούν στη συνέχεια, δεν έχουν δικό τους καλώδιο. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε χρήστης θα πρέπει να έχει το δικό του καλώδιο Type 2.

Η νέα υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων λειτουργεί σε 24ώρη βάση, όπως και ο Σταθμός Αυτοκινήτων του ΚΠΙΣΝ. Η γραμμή εξυπηρέτησης λειτουργεί Δευτέρα – Κυριακή 09.00 – 22.00. Οι σταθμοί φόρτισης βρίσκονται σε ειδικά οριοθετημένες θέσεις, στο ισόγειο του parking.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...