Του κατάσχεσαν την Corvette του πατέρα του γιατί πήγαινε 3 φορές πάνω από το όριο

Σε δρόμο με όριο 60 km/h, πήγαινε με 186 km/h και η αστυνομία του πήρε το δίπλωμα και το αυτοκίνητο του πατέρα του.

  • -
  • -

Η αγάπη που έχει ένας Καναδός για τον 23χρονο γιο του, σίγουρα δοκιμάστηκε όταν ο νεαρός πιάστηκε από την αστυνομία να οδηγεί με 186 km/h την Corvette του πατέρα του. Σαν να μην έφτανε αυτό, το παράπτωμα σημειώθηκε σε δρόμο που το όριο είναι μόλις 60 km/h, οπότε όπως καταλαβαίνετε οι συνέπειες ήταν σοβαρές.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός οδηγός συνελήφθη στο Μπράμπτον του Οντάριο, λίγο έξω από το Τορόντο, σύμφωνα με ανάρτηση των τοπικών αρχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη δημοσίευση φαίνεται μάλιστα και μία φωτογραφία από το ίδιο το ραντάρ να γράφει την ταχύτητα με την οποία πιάστηκε να κινείται ο 23χρονος. Όπως ήταν φυσικό, στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται η επίμαχη μπλε Corvette φορτωμένη πάνω σε γερανό.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, η οποία προκύπτει όταν σημειωθεί ταχύτητα μεγαλύτερη από 40 km/h από το επιτρεπόμενο όριο σε ζώνες όπου αυτό δεν ξεπερνά τα 80 km/h. Η κατηγορία συνοδεύεται από άμεση αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.

Επιπλέον, όπως είναι προφανές, η παράβαση του ορίου ταχύτητας όχι μόνο οδηγεί στην άμεση κατάσχεση του οχήματος, αλλά συνεπάγεται και υποχρεωτική δέσμευση 14 ημερών. Ωστόσο, αυτές οι συνέπειες είναι μόνο η αρχή των νομικών ζητημάτων του οδηγού, όπως αναφέρουν οι αρχές.

Δείτε ακόμη: Τράκαρε σπάνια Ferrari 3,1 εκ. δολαρίων - Πώς συνέβη το ατύχημα

Εάν ο 23χρονος που κατηγορείται για υπερβολική ταχύτητα κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να υποβληθεί σε πρόστιμο που κυμαίνεται από 2.000 έως και 10.000 δολάρια. Επιπλέον, θα λάβει έξι πόντους στο δίπλωμα του και ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών.

Τέλος, πιθανή είναι και η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθήματος βελτίωσης ενώ η ανάκληση της άδειας οδήγησης μπορεί να φτάσει ακόμη και το ένα έτος, εάν αυτή είναι η πρώτη του καταδίκη. Οι τοπικές αρχές μπορούν να απαγορεύσουν οριστικά σε έναν οδηγό να έχει άδεια μετά την τέταρτη καταδίκη του για οδήγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...