MG4 και ZS EV: Η προσιτή πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Χτίζοντας νέους κανόνες στο παιχνίδι του value for money ακόμη και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η MG Motor παρουσιάζει το εντυπωσιακό MG4 και το ZS EV, ένα στυλάτο και ευρύχωρο SUV!

  • -
  • -

Έχοντας σημαντική προϊστορία στην ελληνική αγορά, η MG επιστρέφει στη χώρα μας πιο δυνατή από ποτέ. Με μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων, αλλά ακόμη περισσότερο, με εκπληκτικά ανταγωνιστικές τιμές σε κάθε κατηγορία και ασυναγώνιστη εγγύηση 7 ετών και 150.000 km για όλα τα μοντέλα, είναι αδύνατο να μη προσελκύσει το ενδιαφέρον των αγοραστών που αναζητούν ολοκληρωμένα μοντέλα με κορυφαίο εξοπλισμό, υψηλή ασφάλεια και προσεγμένη ποιότητα εσωτερικού. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως, είναι ότι ακόμη και τα -θεωρητικά ακριβότερα- ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρονται σε πολύ δελεαστικές τιμές, τις οποίες σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει στη συγκεκριμένη κατηγορία!

MG4: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που περίμενες

Το νέο MG4 είναι ένα άρτια εξελιγμένο αυτοκίνητο που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της MG χωρίς αλλοιώσεις. Έχει ευχάριστη οδική συμπεριφορά, προσφέρει κορυφαία ασφάλεια στους επιβάτες με τη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων MG Pilot, διαθέτει προσεγμένο εσωτερικό με υψηλής ποιότητας φινίρισμα, πολύ καλούς χώρους και εντυπωσιακή εμφάνιση. Ειδικά για το τελευταίο, είναι αδύνατο να μη μαγνητίσει τα βλέμματα, αφού συνδυάζει με καλαίσθητο τρόπο το αιχμηρό, επιθετικό προφίλ με τις φινετσάτες γραμμές σε όλο το αμάξωμα. Ωστόσο, το MG4 είναι πολλά περισσότερα από ένα «όμορφο ηλεκτρικό hatchback».

Σχεδιασμένο ως ηλεκτρικό από λευκό χαρτί, η πλατφόρμα MSP (Modular Scalable Platform) χάρισε τη δυνατότητα άριστης εκμετάλλευσης χώρου στους σχεδιαστές, προσφέροντας απαράμιλλη ευρυχωρία σε σχετικά compact διαστάσεις (4,29 m μήκος) που βολεύουν εντός πόλης. Παρά το γεγονός ότι το κορυφαίο value for money ήταν αρχικός στόχος, δεν έγιναν εκπτώσεις πουθενά και αυτό αποδεικνύεται και από την πίσω ανάρτηση με την ακριβή επιλογή των πολλαπλών (πέντε) συνδέσμων, εξασφαλίζοντας άριστο έλεγχο του αμαξώματος σε απαιτητικές επαρχιακές διαδρομές, αλλά και αξιοσημείωτη άνεση στην καθημερινότητα ή το ταξίδι.

Αντίστοιχα, η κίνηση στον πίσω άξονα προσφέρει οδηγική απόλαυση μαζί με απόλυτη ισορροπία στις εντολές του οδηγού, δίνοντας καλύτερο έλεγχο, άρα και υψηλότερη ασφάλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαθέσιμες εκδόσεις είναι δύο, μια με μπαταρία 51 kWh και ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων και ακόμη μια, με μπαταρία 64 kWh, στάνταρ τριφασικό φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος στα 11 kW και ισχύ 204 ίππων, για ακόμη καλύτερες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Επίσης, η φόρτιση από το 10 έως το 80% μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 40 λεπτά για τη βασική έκδοση (88 kW DC) ή σε 35 λεπτά για τη μεγαλύτερη μπαταρία (135 kW DC). Όσο για την αυτονομία; Η έκδοση των 51 kWh προσφέρει 350 km και εκείνη των 64 kWh, έως 450 km, ενώ η άριστη ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με λειτουργία one pedal, βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο ώστε να επιτυγχάνονται στην πράξη οι ονομαστικές τιμές αυτονομίας. 

Οι τιμές του εντυπωσιακού MG4 ξεκινούν από τις 24.350 € για την έκδοση των 51 kWh και των 170 ίππων, ύστερα από την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, το οποίο ξεκίνησε να ισχύει ξανά! Τέλος, ο ιδιοκτήτης δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα που να σχετίζεται με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, αφού πρώτη η εταιρεία αποδεικνύει την αρτιότητα του προϊόντος με την κορυφαία εγγύηση 7 ετών ή 150.000 km. Ο αγοραστής δεν έχει όφελος μόνο από την ξεγνοιασιά που συνεπάγεται η εγγύηση, αλλά και από την ισχυρή μεταπωλητική αξία που συνεπάγεται η συγκεκριμένη κάλυψη! 

MG ZS EV: Στυλάτο SUV με χώρους και… ηλεκτρικό

Περνώντας στο MG ZS EV, βλέπουμε μια διαφορετική πρόταση που εστιάζει σε εκείνους που ζητούν ένα πρακτικό, όμορφο SUV με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, χώρους και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Ο εξαιρετικά αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας χαρίζει άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού επιταχύνοντας πρόθυμα το οικογενειακό SUV, ενώ ο εξοπλισμός είναι εντυπωσιακά πλήρης ακόμη και από το εισαγωγικό επίπεδο. H πρόθεση της MG να προσφέρει το ιδανικό πακέτο για κάθε αγοραστή, πιστοποιείται από το γεγονός ότι και σε αυτό το μοντέλο υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας και αυτονομίας, για να επιλέξει κάθε ένας την κατάλληλη για τον ίδιο πρόταση.

Με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 51 kWh, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να καλύψουν έως και 320 km πριν επισκεφθούν και πάλι έναν φορτιστή. Από την άλλη, η έκδοση υψηλότερης αυτονομίας χαρίζει έως και 440 km με μια πλήρη φόρτιση, ενώ το 5-80% ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 40 λεπτά για γρήγορους ανεφοδιασμούς χωρίς άγχος, ακόμη και σε ταξίδι. Παράλληλα, το MG ZS EV προσφέρει τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal και Sport) ώστε ο οδηγός να μπορεί να προσαρμόσει το αυτοκίνητο στις ανάγκες κάθε διαδρομής. Οικονομία στις αστικές μετακινήσεις, άνεση στο ταξίδι ή σπορ συμπεριφορά σε ένα επαρχιακό, ορεινό δίκτυο!

Άλλωστε, το MG ZS EV είναι ένα αυτοκίνητο για κάθε μέρα και για όλες τις ώρες. Η καμπίνα του είναι κατασκευασμένη με άρτια υλικά που δίνουν πολυτελή αίσθηση στους επιβάτες, ενώ προσφέρονται εντυπωσιακά μεγάλοι χώροι για το μέγεθός του, που μπορούν να φιλοξενήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και τέσσερις ψηλούς ενήλικες. Το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο αποσκευών, αφού με 448 λίτρα διαθέσιμα είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα μείνει πίσω σε μια απόδραση της οικογένειας ή της παρέας. Τέλος, το σημαντικότερο ίσως κεφάλαιο, είναι η πληρότητα του MG ZS σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Η ομπρέλα ασφαλείας MG Pilot είναι μια πλήρης σουίτα 14 ηλεκτρονικών συστημάτων που εξασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία. Λειτουργούν συμπληρωματικά και βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τον κίνδυνο, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες ατυχήματος. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται το Adaptive Cruise Control, το σύστημα αυτόματης λειτουργίας της μεγάλης σκάλας φώτων για άριστη ορατότητα το βράδυ, το αυτόματο φρενάρισμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας μαζί με το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας, την προειδοποίηση για ύπαρξη αυτοκινήτου στην «τυφλή» γωνία των καθρεπτών, το σύστημα επιτήρησης κάθετης κυκλοφορίας κατά την έξοδο από θέση στάθμευσης με όπισθεν και πολλά ακόμη, που προσφέρουν ξεγνοιασιά και σιγουριά στις μετακινήσεις της οικογένειας! Οι τιμές του MG ZS EV ξεκινούν από τις 27.950 €, με την επιδότηση των 8.000 € από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2. 

Μάθετε τα πάντα για το MG4, το εντυπωσιακό hatchback με τη συναρπαστική οδική συμπεριφορά, αλλά και για το MG ZS EV, το πρακτικό SUV με τα πολυτελή χαρακτηριστικά και μπείτε στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τον πιο value for money τρόπο, απολαμβάνοντας την οδήγηση αλλά και την απαράμιλλη ξεγνοιασιά που συνεπάγεται η εργοστασιακή εγγύηση 7 χρόνων ή 150.000 km!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...