Η Amazon ξεκινάει να πουλάει αυτοκίνητα - Πρώτη μάρκα, η Hyundai

Η Amazon σύντομα θα σας επιτρέπει να αγοράσετε το επόμενο αυτοκίνητό σας online. Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου λανσάρει διαδικτυακές πωλήσεις αυτοκινήτων, ξεκινώντας με την Hyundai τον επόμενο χρόνο.

  • -
  • -

Η Amazon είναι ο απόλυτος βασιλιάς στις διαδικτυακές πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, βρίσκεται σε ηγετική θέση και σε τομείς όπως οι ψηφιακοί βοηθοί με την Alexa, αλλά και υπηρεσίες cloud με το AWS (Amazon Web Services).

Τώρα, η Amazon κάνει το μεγάλο βήμα και μπαίνει σε έναν ακόμα τομέα, στην αγορά αυτοκινήτων, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την Hyundai για την πώληση οχημάτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της. Από το 2024, οι πελάτες θα μπορούν να βρουν και να αγοράσουν μοντέλα Hyundai απευθείας στο Amazon.com, με δυνατότητα παραλαβής από τον τοπικό αντιπρόσωπο ή κατ' οίκον παράδοσης.

2-hyundai-amazon

Η επίδραση της Amazon στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την αγορά αυτοκινήτων, καθώς οι καταναλωτές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την αγορά ενός αυτοκινήτου εξ ολοκλήρου μέσω του διαδικτύου. Η Amazon, με την τεράστια πελατειακή βάση και την εμπειρία της στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το τοπίο της αγοράς.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του Hyundai Kona Electric στην Ελλάδα

Η Hyundai, από την πλευρά της, βλέπει στη συνεργασία αυτή μια ευκαιρία να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεών της και να προωθήσει τα ηλεκτρικά της οχήματα. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να λανσάρει 31 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030 και η συνεργασία με την Amazon αναμένεται να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

3-hyundai-amazon

Σε πολλαπλά επίπεδα η συνεργασία Amazon - Alexa

Η συμφωνία μεταξύ της Amazon και της Hyundai περιλαμβάνει επίσης την ενσωμάτωση της Alexa στα οχήματα της Hyundai ξεκινώντας από το 2025. Η Alexa θα επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τη μουσική, τα podcast και τα audiobooks τους, να ορίζουν υπενθυμίσεις, να ενημερώνουν λίστες και να ελέγχουν το ημερολόγιό τους. Επιπλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι τους μέσω της Alexa, όπως να ενεργοποιούν τη θέρμανση ενώ βρίσκονται στο αυτοκίνητο και κινούνται προς αυτό, καθώς και να ελέγχουν εάν έχουν κλειδώσει τις πόρτες.

Η συνεργασία μεταξύ της Amazon και της Hyundai αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον της αγοράς αυτοκινήτων. Η Amazon, με την τεράστια επιρροή της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αγοράζουν αυτοκίνητα. Από την άλλη, η Hyundai βλέπει στη συνεργασία αυτή μια ευκαιρία να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...