Σύντομα... τελειώνει η βενζίνη σε κράτος της Ευρώπης - Θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά

Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ από τις αρχές του 2024 αναμένεται να φτάσουν ακόμη περισσότερα, μηδενίζοντας σχεδόν τις εκπομπές ρύπων.

  • -
  • -

Το Βατικανό είναι ένα ανεξάρτητο κράτος μέσα στην πόλη της Ρώμης. Είναι ένα από τα μικρότερα κράτη στον κόσμο, ενώ η ανεξαρτησία του από την Ιταλία, στην οποία τοποθετείται γεωγραφικά, έχει αναγνωριστεί επίσημα! Πρόσφατα ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ το συγκεκριμένο κράτος, καθώς αποφάσισε να κάνει πλήρη μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση, καταργώντας τα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Volkswagen θα παραδώσει 40 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Βατικανό, με τα πρώτα ID.3 Pro Performance να έχουν ήδη φτάσει στο έδαφός του.

Ποια ηλεκτρικά Volkswagen επέλεξε το Βατικανό;

Το “Ecological Conversion 2030” έχει θέσει αυστηρούς στόχους σχετικά με το ανθρακικό αποτύπωμα του Βατικανό. Η ηλεκτροκίνηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξή τους και η Volkswagen ανέλαβε τη διαμόρφωση του στόλου του κράτους. Για αρχή, παραδόθηκαν τα δύο ID.3 Pro Performance και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μερικά ακόμη μοντέλα, όπως το μεγαλύτερο SUV ID.4 και το κουπέ SUV ID.5. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσα αυτοκίνητα θα παραδοθούν από κάθε μοντέλο, όμως αναμένεται ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024. Μέχρι και το 2030, το Βατικανό θέλει να έχει αντικαταστήσει κάθε αυτοκίνητό του με ηλεκτρικό.

Δείτε ακόμη: Η δοκιμή μας για το ανανεωμένο Volkswagen ID.3

Στο Βατικανό υψηλά στελέχη της Volkswagen

Για την παράδοση των δύο πρώτων Volkswagen ID.3 Pro Performance, δύο πολύ υψηλά στελέχη της γερμανικής φίρμας παρευρέθηκαν στο Βατικανό. Πρόκειται για τον Christian Dahlheim, επικεφαλής της Volkswagen Financial Services και την Imelda Labbe, την επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας. Γενικότερα, είναι φανερό ότι η Volkswagen επενδύει πολύ στην ηλεκτροκίνηση και στο μέλλον θα προσθέσει ακόμη περισσότερα τέτοια μοντέλα στην γκάμα της, όπως το πολύ εντυπωσιακό ID.7 που ήδη έχει παρουσιαστεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...