B-SUV με τιμή 20.000 €: Citroen C3 Aircross ή Hyundai Bayon; Τι θα αγόραζες;

Compact διαστάσεων, με διττό χαρακτήρα, πληρέστατο εξοπλισμό και λύσεις για κάθε οικογενειακή ανάγκη. Τι διαλέγεις; Την γαλλική ή την κορεατική πρόταση;

  • -
  • -

Citroen C3 Aircross και Hyundai Bayon. Εάν εξαιρέσει κανείς το σχεδιαστικό σκέλος, όπου τα δυο μοντέλα έχουν μια εντελώς διαφορετική αισθητική προσέγγιση, πρόκειται για δύο B-SUV που συνολικά, μοιάζουν πάρα πολύ στις υπόλοιπες προδιαγραφές τους.  

Οι διαστάσεις τους είναι παρόμοιες, (ελαφρώς πιο μακρύ και πλατύ το Bayon, με μεγαλύτερο ύψος και μεταξόνιο το C3 Aircross) προσφέρουν μια ευρύχωρη καμπίνα για τους επιβάτες τους (καλύτερη σε ότι αφορά τον προσφερόμενο αέρα για τα κεφάλια των πίσω επιβατών το C3 Aircross), έχουν τον ίδιο, παρά 1 lt χώρο φόρτωσης (410 lt C3 Aircross, 411 lt Hyundai Bayon), είναι καλά εξοπλισμένα από τη βάση τους, και διακρίνονται για την ευχάριστη αίσθηση που προσφέρουν στο πλήρωμα τους, οδηγώντας τα.  

Κάθε ένα από τα δύο αυτά μοντέλα όμως, φτάνουν στον τελικό σκοπό με διαφορετικό τρόπο. Το Citroen C3 Aircross έχει έναν τούρμπο 1.200άρη τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης (PureTech) 110 ίππων με 205 Nm ροπής.

Υπάρχει βέβαια και έκδοση με 130 PS, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι το Citroen C3 Aircross είναι ένα από τα λίγα B-SUV σήμερα που προσφέρονται ακόμη και με κινητήρα diesel, με τον τετρακύλινδρο 1.5 BlueHDi να έρχεται με 110 ίππους.

Στον αντίποδα, το Hyundai Bayon, εκκινεί με τον ατμοσφαιρικό 1.2 των 84 PS και ακολουθούν οι 3κύλινδρες υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις ενός λίτρου (1.0Τ) με 100 και 120 PS. Επίσης, το κορεατικό μοντέλο διαθέτει στη γκάμα του και mild hybrid εκδόσεις (48V) με το πρωτοποριακό iMT σασμάν.

Στο επίκεντρο του poll μας, βρίσκονται οι βασικές υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις των δύο μοντέλων. Επιλέξαμε από τη Citroen το C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Feel Pack το οποίο αυτήν τη στιγμή, με την προσφορά της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας τιμάται στα 19.900 € και, από τη Hyundai το Bayon 1.0T 100 6MT Exclusive των 20.740 €, γιατί θεωρούμε ότι διαθέτουν ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας αλλά και ψυχαγωγίας, και το κυριότερο, τα μηχανικά τους σύνολα ανταποκρίνονται με ιδιαίτερες αξιώσεις, τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο και οικονομίας.  

Πείτε μας λοιπόν, ποιο επιλέγετε στο poll που ακολουθεί.  

Δείτε εδώ αναλυτικά τη σύγκριση των δύο εκδόσεων Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Feel Pack και Hyundai Bayon 1.0T 100 6MT Exclusive.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...