Το επόμενο Nissan GT-R θα είναι ηλεκτρικό!

Στο Japan Mobility Show η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο Hyper Force, το μελλοντικό ουσιαστικά GT-R R36!

  • -
  • -

Πριν από 16 χρόνια, η Nissan παρουσίαζε το μοντέλο παραγωγής GT-R R35 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το 2007. Σήμερα, στο Japan Mobility Show, φιλοξενεί στον εκθεσιακό της χώρο, σε παγκόσμια πρεμιέρα, ένα concept car που μας δίνει μια πρώτη γεύση από το μελλοντικό «Godzilla» των Ιαπώνων!

Hyper Force ή αλλιώς GT-R R36

Το Hyper Force, το εντυπωσιακό ηλεκτρικό sports car της Nissan, δεν έχει μόνο έναν άκρως φουτουριστικό και συνάμα επιθετικό σχεδιασμό αλλά κυρίως ένα τεχνολογικό υπόβαθρο πολύ μπροστά από την εποχή του.

Παρότι η Nissan απέφυγε να δηλώσει ευθέως ότι το Hyper Force θα είναι το μελλοντικό GT-R R36, το πρωτότυπο μοντέλο, φωνάζει από μακριά GT-R! Η σιλουέτα του, τα πίσω φώτα, σχεδόν κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια στο DNA του μαρτυρά τους συγγενικούς δεσμούς με το GT-R.

Με την απαραίτητη βέβαια φουτουριστική αύρα, όπως οι πόρτες που ανοίγοντας τες, κοιτούν τον ουρανό, ο τεράστιος πίσω διαχύτης, η ευμεγέθης αεροτομή, τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό σπόιλερ, οι αεραγωγοί στα μπροστινά φτερά και τα πτερύγια στα άκρα του μπροστινού προφυλακτήρα.

Το εσωτερικό, είναι ακόμα πιο «προχώ» σε εμφάνιση θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο cockpit προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους ή πιο απλά, σα να βρίσκεται κανείς μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον video game.

H Nissan έχει δημιουργήσει μια μηχανή εστιασμένη για οδήγηση στην πίστα (εξ’ ου και ο υαλοκαθαριστήρας στο μέσο του παρμπρίζ), αποφεύγοντας το στρογγυλό τιμόνι προς όφελος ενός τιμονιού που παραπέμπει στα αντίστοιχα μονοθεσίων της Formula 1.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός κάθονται σε μπάκετ καθίσματα με «κέλυφος» από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχει και ένα μπουτόν για τα δυο προγράμματα οδήγησης, το R (Race) και GT (Grand Touring).

Με μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Το Hyper Force φέρει κάτω από το εντυπωσιακό του περιτύλιγμα, νέας γενιάς μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο βάρος, μικρότερος όγκος, μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτατη επαναφόρτιση.

Η δε ισχύς του ανέρχεται στους 1.341 ίππους (με δυο ηλεκτροκινητήρες), με τη θηριώδη αυτή δύναμη, να περνά στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan. Παρότι, περισσότερες πληροφορίες δεν αποκαλύφθηκαν, το head-up display του αυτοκινήτου μαρτύρησε την τελική του ταχύτητα των 320 km/h …

Δείτε ακόμα: Πότε ξεκινάει να πουλά μόνο ηλεκτρικά η Nissan;

Ως προς το πότε το R36 θα βγει στους δρόμους, κανείς δεν είναι σε θέση να μιλήσει συγκεκριμένα… με αριθμούς. Το R35 χρειάστηκε έξι χρόνια από τη στιγμή που παρουσιάστηκε ως αρχική ιδέα (το 2001) μέχρι το μοντέλο παραγωγής (2007).

Βέβαια, ίσως η Nissan, να επισπεύσει τις διαδικασίες δεδομένου ότι έχει στραφεί πλέον 100% στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και χρειάζεται ένα μοντέλο σαν το μελλοντικό R36 για να ταράξει τα νερά στο παγκόσμιο αυτοκινητικό γίγνεσθαι των ηλεκτρικών supercars.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...