Skoda Scala: Ο ορισμός του σύγχρονου οικογενειακού

Το μοντέλο που εδραίωσε τη Skoda στην κορυφή των compact οικογενειακών, με δυναμική σχεδίαση, υψηλή τεχνολογία και μεγάλους χώρους, είναι τώρα άμεσα διαθέσιμο, και σε χαμηλότερη τιμή!

  • -
  • -

Από τη στιγμή που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, το Skoda Scala καθιερώθηκε στη συνείδηση των υποψηφίων αγοραστών ως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με μοντέρνα σχεδίαση, προηγμένη τεχνολογία και κορυφαίους χώρους.

Το Scala, ήταν το πρώτο μοντέλο της Skoda, που βασίστηκε στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου Volkswagen και το αυτοκίνητο που κέρδισε τον επίζηλο τίτλο Red Dot Award στην κατηγορία του σχεδιασμού, απέναντι στην αφρόκρεμα του είδους.

Ένα Octavia… υπό κλίμακα

Η Skoda έδωσε ρέστα σε επίπεδο εκμετάλλευσης των διαθέσιμων χώρων στην καμπίνα του Scala. Για την ακρίβεια η ευρυχωρία στην καμπίνα του μοντέλου συναγωνίζεται ευθέως την αντίστοιχη του Octavia 3ης γενιάς! Πιο συγκεκριμένα, η απόσταση των γονάτων για τους πίσω επιβάτες από την πλάτη του καθίσματος είναι 73 mm, όση και στο Octavia, ο δε αέρας για τα κεφάλια τους σε σχέση με την οροφή του αυτοκινήτου είναι 982 mm έναντι 980 mm στο Octavia.

Σε ό,τι αφορά τον χώρο αποσκευών, οριοθετείται με τα καθίσματα στην όρθια θέση στα 467 lt, ενώ με την αναδίπλωσή τους εκτοξεύεται στα 1.410 lt, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε ακόμα και μια μίνι μετακόμιση με το αυτοκίνητο σας.

Tεχνολογικά συστήματα ανώτερης κατηγορίας

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα… κατορθώματα της καμπίνας. Η τελευταία, εξοπλίζεται και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ διαθέτει και μία από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback οθόνη πολυμέσων, με διαγώνιο 8’’. Μέσω του Skoda Connect, ανοίγει μπροστά σας ένας κόσμος με απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας, καθώς είστε συνεχώς συνδεδεμένοι όχι μόνο σε προγράμματα ψυχαγωγίας ή χρήσιμες πληροφορίες, αλλά σε συνεχή υποστήριξη εν κινήσει, κάτι που σημαίνει πως έχετε τη δυνατότητα να αντιδράσετε εγκαίρως σε συμβάντα όπως οδικά έργα, ατυχήματα ή ανασχέσεις της κυκλοφορίας.

Με σκοπό να παραμείνει ψηλά ο πήχης της ασφάλειας, η Skoda φρόντισε ώστε το Scala να εφοδιάζεται με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης, όπως είναι το Front Assist (μπροστινό σύστημα προειδοποίησης κινδύνου με σύστημα αναγνώρισης πεζών και δικυκλιστών), το Lane Assist (σύστημα διατήρησης λωρίδας) και το Multi-collision brake (σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων).

Αποδοτικοί και οικονομικοί κινητήρες βενζίνης 

Την κίνηση στο Skoda Scala παρέχει μια γκάμα κινητήρων βενζίνης με απόδοση από 95 έως και 150 ίππους. Ο γνώριμος κινητήρας 1.0 TSI, αποδίδει 95 ή 110 ίππους και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ή με το 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG (έκδοση με 110 ίππους). Επίσης, στις διαθέσιμες επιλογές υπάρχει και ο 1.5 TSI με τους 150 ίππους, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με DSG σασμάν.  

Τα φώτα βέβαια πέφτουν στο μικρό αλλά θαυματουργό 1.000άρη κινητήρα με τους 95 ίππους και τα 175 Nm ροπής, ο οποίος δε στέκεται απλά στο ύψος των περιστάσεων αλλά καταφέρνει να συνδυάσει ιδανικά τις ανταγωνιστικές επιδόσεις, με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και την εύρυθμη απόδοση. Συγκεκριμένα, το Skoda Scala με τους 95 ίππους απαιτεί μόλις 5,3 lt/100 km, χρειάζεται 10,9 δλ. για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται σε 193 km/h.

Eξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι η βασική έκδοση του Scala απαλλάσσεται και από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, από τη στιγμή που οι εκπομπές ρύπων του δεν υπερβαίνουν τα 121 g/km. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, πως το προαιρετικό σύστημα Sport Chassis Preset, χαμηλώνει κατά 15 mm το αμάξωμα, προσφέροντας στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ένα από τα προγράμματα Normal και Sport που μεταβάλλουν την απόσβεση των αμορτισέρ μέσω μιας βαλβίδας που βρίσκεται στο εσωτερικό τους.

Το πιο προσιτό οικογενειακό

Με όλα αυτά τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Skoda Scala, θα περίμενε κανείς πως θα μεταφράζονταν και σε μια υψηλή τιμή πώλησης. Κι όμως, συμβαίνει το αντίθετο! Σε πείσμα των καιρών, το Scala γίνεται ακόμα πιο προσιτό!

Πιο συγκεκριμένα, το Skoda Scala 1.0 TSI 95 Ambition, διατίθεται στην προνομιακή τιμή των 18.900 €, συνοδευόμενο μάλιστα και από 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Ο εξοπλισμός της έκδοσης Ambition προσφέρει ζάντες αλουμινίου 16”, LED φώτα ημέρας, πορείας και πίσω, προβολείς ομίχλης, 6 αερόσακους, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια πολλαπλών λειτουργιών, Drive Mode Select, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, air condition και μια πληθώρα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας.

Μάθετε περισσότερα για το Skoda Scala και αποκτήστε το δικό σας μέσα από το δίκτυο εμπόρων της Skoda.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...