Διέρρευσε το απίστευτο βάρος του Tesla Cybertruck - Πόσο λες ότι ζυγίζει;

Με την κοινοποίηση του αριθμού πλαισίου (VIN) στον οργανισμό NHTSA, η Tesla αποκάλυψε άθελά της το βάρος του νέου της pick-up - και το νούμερο είναι τεράστιο!

  • -
  • -

Στην εποχή του internet, τίποτα δε μπορεί να μείνει κρυφό. Κάπως έτσι λοιπόν, ένα φόρουμ φανατικών οπαδών της Tesla (Cybertruck Owners Club) στις ΗΠΑ, δημοσίευσε τα στοιχεία που απέσπασε από το NHTSA (εθνικός οργανισμός οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ), τα οποία αποδείχθηκαν άκρως αποκαλυπτικά για πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό pick up της αμερικανικής φίρμας.

Ουσιαστικά, το φόρουμ, δημοσίευσε τον αριθμό VIN (Vehicle Identification Number) του Tesla Cybertruck ή αλλιώς τον αριθμό πλαισίου του. Διαβάζοντας λοιπόν κανείς αυτά τα στοιχεία, 17 τον αριθμό, διαπιστώνει ότι στις θέσεις 6 και 8 αποκαλύπτονται τα πάντα για το ποιόν του μοντέλου.

Συγκεκριμένα, το ψηφίο 6 υποδηλώνει το μεικτό βάρος του οχήματος το οποίο μπορεί να είναι G ή H. Εάν είναι «G» σημαίνει ότι το βάρος του αυτοκινήτου είναι μεταξύ 3.600 και 4.077 kg και το «H» σημαίνει βάρος μεταξύ 4.078 και 4.530 kg.

Στη συνέχεια, το ψηφίο 8 αντιπροσωπεύει τον κινητήρα και τη μονάδα κίνησης του μοντέλου, με το γράμμα «D» να μετραφάζεται σε «Dual Motor» και το «E», σε Tri-Motor.

Πόσο θα ζυγίζει το Cybertruck;

Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι το Cybertruck με το σύστημα μετάδοσης κίνησης Dual-Motor θα βρίσκεται στην κατηγορία των 3.600-4.077 kg και η έκδοση Tri-Motor θα είναι στην κατηγορία των 4.078-4.530 kg.

Όσο για το τεράστιο βάρος του, δεν νομίζουμε ότι προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι όλα τα ηλεκτρικά pick up που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες και θα κυκλοφορήσουν σύντομα από διάφορους κατασκευαστές, χρειάζονται σοβαρή δίαιτα, κάτι βέβαια που στην παρούσα φάση, φαντάζει πρακτικά αδύνατο.

Δείτε ακόμα: Που κατασκευάστηκε το αυτοκίνητό σας;

Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, όταν δηλαδή οι μπαταρίες μικρύνουν σε διαστάσεις και ελαφρύνουν σε βάρος, τότε και τα κιλά των ηλεκτρικών pick up θα μειωθούν σημαντικά όπως και σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε ότι αφορά το μέγεθος του Tesla Cybertruck, θα είναι μακρύτερο και ψηλότερο από τον άμεσο ανταγωνιστή του, το Rivian R1T, αλλά αισθητά μικρότερο σε σχέση με το Hummer EV της GMC, και στις ίδιες σχεδόν διαστάσεις με το Ford Lightning.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...