Νέοι, υπερσύγχρονοι συρμοί στο Μετρό της Αθήνας – Πότε έρχονται; Πόσο θα κοστίσουν;

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα βελτιώνονται, με τον διαγωνισμό του Υπουργείου Μεταφορών για την προμήθεια νέων, υπερσύγχρονων συρμών, οι οποίοι θα εξυπηρετούν και το αεροδρόμιο.

  • -
  • -

Περισσότεροι και καλύτεροι συρμοί θα εξυπηρετούν τα επόμενα χρόνια τους επιβάτες του Μετρό της Αθήνας. Το υπουργείο μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό, με σκοπό την απόκτηση 7 νέων συρμών.

Οι νέοι συρμοί θα κινούνται στη γραμμή 3 (μπλε γραμμή), η οποία ξεκινάει από τον σταθμό Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά και φτάνει μέχρι το Αεροδρόμιο. Για να γίνει αυτό οι νέοι συρμοί θα είναι διρευματικοί, δηλαδή θα μπορούν να τραβάνε ρεύμα τόσο με την εγκατάσταση του Μετρό (από κάτω), όσο και με το σύστημα του Προαστιακού (από πάνω με χρήση παντογράφου).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7ebb36470ffff2e47614148c2b5bbba2.jpg

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πρόγραμμα Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025 με απόφαση του υπουργού μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες.

Δείτε ακόμα: Μετρό Αθήνας: Θα παράγει ρεύμα όταν φρενάρει!

Η επέκταση του δικτύου του Μετρό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν πολλά χρόνια να γίνουν προμήθειες συρμών, έχει οδηγήσει σε πιο αραιά δρομολόγια, ειδικά για το αεροδρόμιο. Έτσι, ενώ η συχνότητα ήταν στα 30 λεπτά, πλέον έχει ανέβει στα 36 λεπτά.

Οι νέοι συρμοί θα έχουν 6 βαγόνια ο καθένας, το μήκος τους θα φτάνει τα 106 μέτρα και το πλάτος τα 2,8 μέτρα. Κάθε δρομολόγιο θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 1.030 επιβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...