Μετρό Θεσσαλονίκης: Παράδοση το 2024 χωρίς καμία καθυστέρηση

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λέει ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του Μετρό Θεσσαλονίκης θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, με ορίζοντα εντός του 2024.

  • -
  • -

Τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημέρωσαν, χθες, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Κώστας Μαγουλάς, σχετικά με τον Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό για τη σύναψη Σύμβασης ΣΔΙΤ για τη λειτουργία και συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και για τη Βελτίωση της 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα, Π.Ε. Μεσσηνίας).

Χωρίς την παραμικρή αργοπορία το Μετρό Θεσσαλονίκης

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής της Βουλής ξεκαθαρίστηκε ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του Μετρό της Θεσσαλονίκης εντός του 2024 θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Όπως υπογραμμίστηκε, βούληση της Πολιτείας είναι η λειτουργία και συντήρηση του δικτύου μετρό της Θεσσαλονίκης να γίνει με τον πλέον εύρυθμο και αποτελεσματικό τρόπο, με σκοπό τη διατήρηση υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την παροχή κινήτρων για την πλέον αποδοτική διαχείριση του συστήματος.

Δείτε ακόμη: ΟΑΣΘ - Νέα λεωφορεία με leasing στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, σχετικά με την προς υπογραφή σύμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το έργο «Διεθνής Ανοικτός Διαγωνισμός για τη σύναψη Σύμβασης ΣΔΙΤ για τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη σύμβαση προβλέπονται τα εξής:

  • Προπαρασκευαστική περίοδος (Περίοδος Α’): Εκπλήρωση εκατέρωθεν υποχρεώσεων για έναρξη περιόδου εμπορικής λειτουργίας του βασικού έργου (12 – 18 μήνες).
  • Προπαρασκευαστική περίοδος (Περίοδος Β’): Εκπλήρωση εκατέρωθεν υποχρεώσεων για έναρξη λειτουργίας και επέκταση προς Καλαμαριά.
  • Εμπορική λειτουργία (Περίοδος Α’): Εμπορική λειτουργία και συντήρηση του βασικού έργου ΣΔΙΤ.
  • Εμπορική λειτουργία (Περίοδος Β’): Εμπορική λειτουργία του βασικού έργου και επέκταση προς Καλαμαριά.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της Σύμβασης είναι της τάξης των 292 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ η διάρκεια της Σύμβασης ανέρχεται σε 12 έτη. Στην ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για τη σύμβαση ΣΔΙΤ συμμετείχε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό Α.Ε.», Νίκος Κουρέτας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...