6η Ετήσια Συνάντηση Ηλεκτροκίνησης: Η πιο επιτυχημένη όλων, μέχρι την επόμενη!

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, microcars, μηχανάκια, scooters, ποδήλατα, πατίνια και unicycles. Κάθε είδους ηλεκτροκίνητο όχημα βρέθηκε στα Βριλήσσια, γιορτάζοντας την European Mobility Week.

  • -
  • -

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου η 6η Ετήσια Συνάντηση Ηλεκτροκίνησης, η οποία φέτος για πρώτη φορά επισκέφθηκε τα Βριλήσσια για να φέρει τις νέες μορφές βιώσιμης κινητικότητας και στα Βόρεια Προάστια για πρώτη φορά.

Είχαν προηγηθεί το κέντρο της Αθήνας με δύο συναντήσεις να γίνονται στην πλατεία Κοτζιά, αλλά και τα νότια προάστια με δύο επισκέψεις στην Πλατεία Νερού και μία στον πεζόδρομο Αλίμου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/75105a1a0371f90ef767836f453da713.jpg

Αριθμοί-ρεκόρ για την προσέλευση ηλεκτρικών οχημάτων

Στη φετινή «6η Ετήσια Συνάντηση Ιδιοκτητών Ηλεκτρικών Οχημάτων και φίλων της Ηλεκτροκίνησης», όπως είναι ο πλήρης τίτλος, στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι από κάθε είδους ηλεκτρικό όχημα.

Δείτε ακόμαΤα 5 φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα με επιδότηση

Χαρακτηριστικά, τα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τα 60, αριθμός-ρεκόρ για τη συνάντηση. Μαζί τους ήταν περίπου 20 ηλεκτρικά μηχανάκια και scooters, αλλά και αντίστοιχος αριθμός από πατίνια, ποδήλατα και unicycles. Στην τελευταία κατηγορία υπήρξε επισκέπτης ο οποίος ξεκίνησε με το μονόροδο από τη Νέα Φιλαδέλφεια, για να φτάσει στα Βριλήσσια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d9bd8eb0e23d761a13e8313d873de2cf.jpg

Μαζί τους στον χώρο βρέθηκε και η ομάδα Prometheus Eco Racing NTUA, η οποία είχε φέρει το ηλεκτρικό μονοθέσιο με το οποίο οι φοιτητές έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a7597871c3b9be6425477917d7aa1bcd.jpg

Επισκέπτες και διερχόμενοι μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των παραπάνω ηλεκτρικών οχημάτων και να μάθουν «από πρώτο χέρι» πώς είναι να μετακινείσαι με ένα ηλεκτρικό όχημα, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις σχετικά με μεγάλα ταξίδια, τις οποίες οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπόρεσαν να απαντήσουν με ευκολία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f5d156b94b7d9d9727d89c88811058cc.jpg

Test drives ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς σταματημό

Φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν τα test drives, καθώς η οδήγηση ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι ο μοναδικός τρόπος να βιώσει κάποιος την απόλυτα διαφορετική εμπειρία που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Στον τομέα των αυτοκινήτων, διαθέσιμο για test drive ήταν ένα Tesla Model Y Long Range, με τη διοργάνωση να γίνεται από την Tesla Hellas. Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο σε όλη την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν πάνω από 22 άνθρωποι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e55ce92e3e759672fabd7e9fec64590c.JPG

Στον τομέα των microcars τα test drives γίνονταν από το Microlino, το πρωτότυπο και διαφορετικό όχημα μικροκινητικότητας που διατίθεται από την Kosmoride. Αφενός με τη σχεδίαση και αφετέρου με την απουσία θυρών (ανοίγει όλο το μπροστά μέρος για να μπεις στην καμπίνα), το λιλιπούτειο αυτοκίνητο μαγνήτισε τους πάντες, με τα test drive να γίνονται χωρίς σταματημό, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 25.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/81f61af3478c80521bee8187eb54fac1.jpg

Ακόμα, η Kosmocar είχε ειδικευμένο τεχνικό ο οποίος έκανε ελέγχους υγείας μπαταρίας σε αυτοκίνητα μάρκας Audi, Skoda και Volkswagen.

Οι εταιρείες που στήριξαν την 6η Ετήσια Συνάντηση Ηλεκτροκίνησης

Στην 6η ετήσια συνάντηση ήταν παρούσα η DEI Blue, με τον επικεφαλής κ. Κοφινά να απευθύνει χαιρετισμό, η εταιρεία εγκατάστασης φορτιστών Armet Mobility, η wheelyou.gr που ειδικεύεται στην ενοικίαση και το leasing αυτοκίνητων μάρκας Tesla (είχε φέρει και τα τέσσερα μοντέλα), η Volvo με το C40 Recharge, το Solar Electric Club με το τροποποιημένο Tesla Model S το οποίο διαθέτει μέχρι και φωτοβολταϊκό πάνελ στην οροφή.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/df3bfb7c60114c75c2454f28648e01c7.jpg

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η ταχύτατη αύξηση της υιοθέτησης όλων των μορφών ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες συναντήσεις.

Η διοργάνωση έγινε από την ομάδα Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, η οποία αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη στο fb. Σημαντικός αρωγός ήταν ο Δήμος Βριλησσίων, αλλά και ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο οποίος ήρθε με το ποδήλατο υδρογόνου που διαθέτει ο ίδιος, ένα από τα μόλις δύο σε όλη την Ελλάδα!

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το GOCARgocar.gr.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...