Έκτακτο: Έκλεισε επ' αόριστον το μεγαλύτερο τούνελ της κεντρικής Ευρώπης! Τι έχει συμβεί

Η πιο σημαντική οδική σήραγγα από την Ελβετία προς την Ιταλία, το τούνελ Gotthard, είναι πλέον κλειστό, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα δοθεί ξανά σε λειτουργία.

  • -
  • -

Πρόκειται για το πιο σημαντικό οδικό πέρασμα από την Ελβετία προς την Ιταλία. Το τούνελ Gotthard δεν είναι πλέον προσπελάσιμο για τους οδηγούς από το απόγευμα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας μιας ρωγμής 25 μέτρων στην «οροφή» του, η οποία προκάλεσε την πτώση μεγάλων κομματιών από μπετό στην άσφαλτο εντός του τούνελ!

Δεν είναι ακόμα σαφές το τι προκάλεσε αυτή τη ρωγμή ούτε επίσης πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί ώστε να επισκευαστεί πλήρως το τούνελ και να δοθεί ξανά στη διάθεση του κοινού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρόνος ταξιδιού αυξάνεται σημαντικά καθώς οι οδηγοί οφείλουν να ακολουθήσουν εναλλακτικές και αναμφίβολα πιο δύσκολες διαδρομές.

Ο Ελβετός υπουργός Μεταφορών Albert Rösti δήλωσε σήμερα ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η σήραγγα να ανοίξει ξανά το αργότερο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία επισκευής του τούνελ (FEDRO) ανέφερε ότι εάν δεν διευκρινιστεί πλήρως η αιτία που προκάλεσε τόσο τη ρωγμή όσο και την πτώση μέρους των τοιχωμάτων του τούνελ, δεν πρόκειται να το δώσει άμεσα στην κυκλοφορία.

Τι εναλλακτικές έχουν όσοι επηρεάζονται από το κλείσιμο του Gotthard

Όσο η σήραγγα Gotthard παραμένει κλειστή, οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχει ορίσει η Αστυνομία, είτε πάνω από το βουνό και το ομώνυμο St. Gotthard Pass, είτε να κινηθούν ανατολικά, προς το τούνελ San Bernardino. Κάτι που μεταφράζεται, πρακτικά, σε παρακάμψεις άνω της μίας ώρας.

Δείτε ακόμα: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες σήραγγες στην Ελλάδα

Η εν λόγω σήραγγα, που κατασκευάστηκε το 1980, έχει μήκος 16,9 km, είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στις Άλπεις, και γενικότερα στην κεντρική Ευρώπη. Άλλωστε, πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο τούνελ στην Ευρώπη, πίσω από το Lærdal των 24,5 km στη Νορβηγία, και το 6ο μεγαλύτερο του κόσμου.

Υπολογίζεται, ότι από το τούνελ του Gotthard διέρχονται ετησίως περισσότερα από 6 εκατομμύρια οχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...