Χάος από την κακοκαιρία Daniel: Πνίγηκε ο Βόλος – Τι ώρα θα χτυπήσει στην Αττική [video]

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε πολλές περιοχές της χώρας, με πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα. Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων.

  • -
  • -

Η κακοκαιρία Daniel από το πρωί της Δευτέρας (04/09) δείχνει τα δόντια της στη χώρα μας με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Στη Λαμία, όχημα παρασύρθηκε από χείμαρρο αναγκάζοντας τον οδηγό του να ανέβει στην οροφή του οχήματος για σωθεί! Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας αλλά και στις Σποράδες από χθες οι καταστροφές και οι πλημμύρες διαδέχονται η μία την άλλη. Έχουν «πέσει» 103 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά Πηλίου και πάνω από 7.000 κεραυνοί έως αργά το απόγευμα. Οι δρόμοι στο Βόλο είναι αδιάβατοι, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητα τους, ενώ έκλεισε και ο περιφερειακός δρόμος στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Δείτε video από την περιοχή:

Δείτε τον δήμαρχο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, να διαπληκτίζεται με πολίτες που βγήκαν στο δρόμο εν μέσω κακοκαιρίας:


Μήνυμα 112 στη Θεσσαλονίκη για περιορισμό των μετακινήσεων

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να μειώσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους καθώς η κακοκαιρία Daniel «σφυροκοπά» τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. «Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των Αρχών», τονίζεται στο μήνυμα του 112.

Τι ώρα θα χτυπήσει την Αττική

Παρότι έως την ώρα που γράφονταν αυτές εδώ οι γραμμές η κακοκαιρία Daniel δεν έχει ακόμα χτυπήσει την Αττική, τα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους με αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας να είναι ήδη στο κόκκινο. Η κατάσταση είναι δύσκολη από το πρωί σήμερα με κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Κηφισό, στον Πειραιά, στη Λεωφόρο Αθηνών και στη Λεωφόρο Συγγρού. Σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να «χτυπήσουν» την Αττική από το μεσημέρι σήμερα και θα ενταθούν έως το βράδυ. Από τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές, ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε ακόμα: 6+1 συμβουλές για οδήγηση στη βροχή

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία (στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), στην Εύβοια, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, κατά περιόδους στην Αττική και τη δυτική Κρήτη και από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τις δυτικές Κυκλάδες.

Υπηρεσία «METEOW»

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, δημιούργησε την υπηρεσία «METEONOW». Η εν λόγω υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης των φαινομένων στη χώρα, απεικονίζοντας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης. Οι χάρτες, ανανεώνονται κάθε 15’, επομένως όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα για  να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι μέλλει γενέσθαι.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...