Βάρκιζα: Κλήση και σε ποδήλατο έκοψε η Τροχαία στο Ribas! [video]

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου η αστυνομία «έγραψε» ηλεκτρικό ποδήλατο για πλήθος παραβάσεων.

  • -
  • -

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα νότια προάστια της Αθήνας, με κύριο στόχο τους οδηγούς βελτιωμένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Οι αρχές προσπαθούν με περιπολικά, μηχανές, ακόμη και κλούβες των ΜΑΤ να απομακρύνουν το πλήθος από επικίνδυνα σημεία, κυρίως της Βάρκιζας, όπως το «πέταλο» στα Λιμανάκια ή το γνωστό Ribas, εκεί όπου την περασμένη εβδομάδα έγινε μάχη. Φυσικά, έχουν σημειωθεί πολλά… περίεργα περιστατικά. Ένα από αυτά αφορά το «ράψιμο κουστουμιού» για πλήθος παραβάσεων σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο!

@nikolasdeda6 #ribas #foryou #fyp ♬ No Sleep - Light & Trannos

 

Πάντα κράνος και γιλέκο στα ποδήλατα!

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σύμφωνα με το video που ανέβηκε στο TikTok και τα σχόλια του λογαριασμού που το δημοσιοποίησε, η κλήση κόπηκε επειδή το δίκυκλο δεν έφερε πίσω φως και ο αναβάτης δεν είχε τα δύο του χέρια στο τιμόνι, δεν φορούσε ειδικό ανακλαστικό γιλέκο και κράνος. Το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν έχει αριθμό κυκλοφορίας, οι αστυνομικοί όμως ζήτησαν ταυτότητα από τον αναβάτη και η κλήση κόπηκε στα προσωπικά του στοιχεία. Αν και δεν ανακοινώνεται επίσημα, το χαρακτηριστικό ροζ χαρτάκι φαίνεται πως επιβάλλει πρόστιμο ύψους 120 € στον αναβάτη, για το σύνολο των παραβάσεων.

Δείτε ακόμη Μπαράζ ελέγχων της Τροχαίας στην Παραλιακή

Είναι προφανές ότι η αστυνομία προκειμένου να εξαλείψει το φαινόμενο της επικίνδυνης οδήγησης στα νότια προάστια, δεν αφήνει τίποτα «να πέσει κάτω» και είναι έτοιμη να βεβαιώσει παραβάσεις σε οποιονδήποτε, ακόμη και αν οδηγεί μόνο ένα… ποδήλατο. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που τα νότια προάστια έχουν γίνει στόχος της αστυνομίας. Πολύ συχνά γίνονται τέτοιες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες απώλειες ζωών ή τραυματισμοί. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά στα συγκεκριμένα σημεία. Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο όπου η κίνηση είναι έτσι κι αλλιώς αυξημένη στην περιοχή, χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...