Leasing για οχήματα υδρογόνου από τη Shell

Το υδρογόνο παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, καθώς όλος ο πλανήτης ψάχνει βιώσιμες εναλλακτικές για τις μετακινήσεις. Τώρα η Shell κάνει τη χρήση του πιο εύκολη.

  • -
  • -

Η Shell, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως, κάνει μία διαφορετική κίνηση στον τομέα των βαρέων οχημάτων. Ο πετρελαϊκός γίγαντας δημιούργησε την υπηρεσία «Hydrogen Pay-per-use». Στην ουσία πρόκειται για leasing φορτηγού-τράκτορα που κινείται με υδρογόνο, μέσω της οποίας υπηρεσία παρέχει έναν προσιτό και βολικό τρόπο στους πελάτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το υδρογόνο ως καύσιμο για τους στόλους των φορτηγών τους.

Προσφέροντας την αποκλειστική χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου (FCEV) έναντι μηνιαίας αμοιβής, η Shell στοχεύει να διευκολύνει την ομαλή μετάβαση σε φορτηγά με καύσιμο υδρογόνο, καθώς η χρήση της υπηρεσίας συνεπάγεται μικρότερη αρχική επένδυση από κάποια εταιρεία, αλλά και μείωση του ρίσκου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ba5a22bc1e8c17f5ba8ccf9b14d09969.jpg

Τα πλεονεκτήματα του leasing υδρογονοκίνητων της Shell

Τα βασικά οφέλη της υπηρεσίας Hydrogen Pay-per-use είναι πολλά. Πρώτον, τα οχήματα που κινούνται με υδρογόνο παράγουν μόνο υδρατμούς ως εκπομπή καυσαερίων, γεγονός που τα καθιστά καθαρότερη και πιο πράσινη εναλλακτική λύση για το περιβάλλον. Με την υψηλή ενεργειακή πυκνότητα του υδρογόνου, τα φορτηγά αυτά διαθέτουν εντυπωσιακή αυτονομία, επιτρέποντάς τους να διανύουν έως και 450 χιλιόμετρα με έναν ανεφοδιασμό, ανάλογα με τη χρήση.

Δείτε ακόμα: Τέλος το υδρογόνο στην Ευρώπη, αν δεν είναι από ΑΠΕ

Όπως αναφέραμε, το βασικό πλεονέκτημα αυτού του leasing υδρογονοκίνητων φορτηγών είναι ότι εξαλείφει την ανάγκη μεγάλης αρχικής επένδυσης για την αγορά των κατάλληλων φορτηγών. Αντ' αυτού, η όσες εταιρείες χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε ένα ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου μάρκας Mercedes-Benz AG Atego 15 τόνων. Αυτό θα τους επιτρέψει να βιώσουν τα οφέλη της τεχνολογίας υδρογόνου χωρίς μεγάλες οικονομικές δεσμεύσεις. Επιπλέον, η Shell παρέχει πλήρως ολοκληρωμένη ασφάλιση οδηγού και οχήματος, μειώνοντας περαιτέρω τον επιχειρησιακό κίνδυνο και προσφέροντας ηρεμία στους χρήστες.

mercedes-benz-ag-atego-hydrogen-ydrogono-ntalika-traktoras

Γρήγορος ανεφοδιασμός, μεγάλη αυτονομία για τα βαρέα οχήματα υδρογόνου

Ο γρήγορος ανεφοδιασμός με καύσιμα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα των οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο. Με τον ανεφοδιασμό ενός φορτηγού να διαρκεί περίπου 15 λεπτά, ο χρόνος που μένει ακίνητο ελαχιστοποιείται, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικές λειτουργίες και έγκαιρες παραδόσεις. Η Shell προσφέρει επίσης ολοκληρωμένη συντήρηση και υποστήριξη, τόσο για την προγραμματισμένη συντήρηση, όσο και για μη προγραμματισμένες εργασίες, καθώς και υποστήριξη πελατών 24 ώρες το 24ωρο, μειώνοντας τους κινδύνους λειτουργίας.

Η υπηρεσία Hydrogen Pay-per-use ξεκινάει στη Γερμανία τον Αύγουστο του 2023, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην υιοθέτηση του υδρογόνου ως βιώσιμου και προσβάσιμου καυσίμου για τον τομέα της κινητικότητας βαρέων οχημάτων. Παρέχοντας μια προσιτή και χωρίς κίνδυνο ευκαιρία για την υιοθέτηση αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας, η Shell δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κάνουν περιβαλλοντικά συνειδητές επιλογές χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις και την αξιοπιστία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...