Απίστευτη τραγωδία στην Πάτρα: Κατάρρευση γέφυρας με 2 νεκρούς

Στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας κατέρρευσε υπερυψωμένο τμήμα του δρόμου στο οποίο εκτελούνταν εργασίες, σκοτώνοντας 2 άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλα 5.

  • -
  • -

Σε ένα απίστευτο περιστατικό, κομμάτι δρόμου σε γέφυρα της Περιμετρικής Οδού Πάτρας κατέρρευσε νωρίτερα σήμερα, προκαλώντας το θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό ανθρώπων που βρίσκονταν ακριβώς από κάτω.

Η συγκεκριμένη γέφυρα της Περιμετρικής περνά πάνω από την οδό Διοδώρου, στην περιοχή Μποζαΐτικα. Στο σημείο έσπευσαν μονάδες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, η 6η ΕΜΑΚ, και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, ενώ το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο και το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους εγκλωβισμένους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλοί Ρομά, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας στις εργασίες που γίνονται στη γέφυρα, και οι οποίες οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία, με την κατάρρευση της γέφυρας και τον θάνατο ή τραυματισμό ανθρώπων.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο ρεύμα προς Αθήνα της Περιμετρικής και τα οχήματα εκτρέπονται σε παράκαμψη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με όσα κινούνται στην οδό Διοδώρου.

Δείτε video:

Τι ανακοίνωσε η κοινοπραξία που κατασκευάζει τον δρόμο

Λίγες ώρες μετά το τραγικόπ συμβάν, η Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σήμερα Κυριακή 23/7 στο 206ο χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούνταν από την ΑΒΑΞ Α.Ε. προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν, ένα από τα οποία θανάσιμα, από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

Είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγωδία και εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στην οικογένεια του θύματος και τους τραυματίες. Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε κάθε πληροφορία που διαθέτουμε και κάθε στοιχείο που θα μας ζητηθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...