Πόσα supercars πουλήθηκαν στην Ελλάδα το 2023;

Αν και οι τιμές τους είναι ασύλληπτες για τους περισσότερους Έλληνες, τα μοντέλα της Ferrari, της Lamborghini και άλλων αντίστοιχων εταιρειών καταφέρνουν να πουλάνε μερικές μονάδες στη χώρα μας.

  • -
  • -

Πόσο συχνά βλέπουμε στους δρόμους Ferrari, Lamborghini, Bentley κ.λπ.; Η αλήθεια είναι ότι τέτοια μοντέλα ναι μεν θα τα δούμε να κυκλοφορούν, όμως δεν αποτελούν και καθημερινό θέαμα. Τα πανάκριβα supercars ή τα εξεζητημένα αυτοκίνητα πολυτελείας, με αξία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, απευθύνονται σίγουρα σε πολύ λίγους αγοραστές.

Ωστόσο, το Α' εξάμηνο του 2023 έχουν προστεθεί κάποια νέα τέτοια αυτοκίνητα στον στόλο της χώρας μας, με ελληνικές πινακίδες. Τα περισσότερα είναι μεταχειρισμένα, ενώ δεν λείπουν και μερικά καινούργια, ταξινομημένα από εγχώριες αντιπροσωπείες.

Πόσα supercars πουλήθηκαν το 2023;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023 έχουν έρθει 14 νέες Ferrari στη χώρα μας, εκ των οποίων η μια είναι καινούργια και οι άλλες 13 μεταχειρισμένες από το εξωτερικό. ΗBentley στο ίδιο διάστημα πούλησε 2 καινούργια αυτοκίνητα, ενώ έγινε εισαγωγή και σε τρία μεταχειρισμένα. Στο «στρατόπεδο» της Lamborghini, φέτος δεν βλέπουμε κανένα νέο μοντέλο στη χώρα μας, όμως ήρθαν 3 μεταχειρισμένα από το εξωτερικό. Σημειώστε ότι έχει έρθει επίσης μία μεταχειρισμένη Rolls-Royce, μια μεταχειρισμένη Aston Martin, δύο μεταχειρισμένες Maybach και... 43 Maserati: 27 καινούργιες και 16 μεταχειρισμένες.

Σε δική της κλάση πωλήσεων βρίσκεται η Porsche, για τα δεδομένα της χώρας μας. Από τις αρχές του έτους η ελληνική αντιπροσωπεία έχει φέρει 114 καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ έχουν εισαχθεί και 239 μεταχειρισμένες Porsche.

Σημειώστε πως όλα τα παραπάνω νούμερα αφορούν αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες. Όλα τα supercars που ανήκουν σε κατοίκους της χώρας μας και κυκλοφορούν εδώ, αλλά είναι ταξινομημένα σε άλλες χώρες, δεν αναφέρονται στα στατιστικά ταξινομήσεων οχημάτων, οπότε δεν φαίνεται και στους παραπάνω αριθμούς.

 

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ / Για τις φωτογραφίες του άρθρου ευχαριστούμε το ελληνικό supercar club Speedsector.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...