Μπορεί ένας νέος οδηγός να κάνει leasing αυτοκινήτου;

Το leasing αυτοκινήτου απευθύνεται σε όλους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση ενός νέου σε ηλικία ή κάποιου που απέκτησε πρόσφατα το δίπλωμα οδήγησης;

  • -
  • -

Πλέον, έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι τοleasing αυτοκινήτου απευθύνεται σε όλους, ακόμη και σε ιδιώτες. Οι εποχές που αφορούσε αποκλειστικά τον εταιρικό κλάδο ή τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν περάσει! Με δεδομένες τις αυξημένες τιμές καινούργιων αυτοκινήτων, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να προχωρήσουν σε μίσθωση ενός οχήματος, αντί να δώσουν όλο το ποσό για να το αποκτήσουν στην κατοχή τους. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως και μειονεκτήματα. Τι γίνεται όμως αν μιλάμε για έναν νέο οδηγό;

Τι ισχύει για τους νέους οδηγούς και το leasing;

Στην περίπτωση που ένας νέος οδηγός αποφασίσει να πάρει αυτοκίνητο με ένα leasing, καλό θα ήταν να κάνει την έρευνα αγοράς του σχετικά με το μοντέλο που προτιμάει. Στη συνέχεια, να ψάξει για την εταιρεία που θα του δώσει το πιο συμφέρον πακέτο και να δημιουργήσει μια λίστα προσφορών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την υποστήριξη κάθε εταιρείας για να ενημερωθεί σχετικά με την πολιτική της γύρω από τους νέους οδηγούς. Αν και μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση, συνήθως οι απαιτήσεις είναι ο οδηγός να έχει ηλικία άνω των 21 ετών. Από εκεί και πάνω, πρέπει να έχει το δίπλωμα στην κατοχή του για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Δείτε ακόμη: Τι κάνω σε περίπτωση ατυχήματος με αυτοκίνητο leasing;

Αν κάποια από τις δύο προϋποθέσεις δεν πληρείται, δεν σημαίνει ότι αδυνατεί να μισθώσει αυτοκίνητο. Απλώς, θα πρέπει να ρωτήσει τι ισχύει με τις επιπλέον χρεώσεις. Οι περισσότερες εταιρείες leasing δίνουν τη δυνατότητα μίσθωσης ακόμη και σε πολύ νέους οδηγούς, επιβαρύνοντας ωστόσο το μηνιαίο μίσθωμα με ένα επιπλέον επασφάλιστρο. Το συγκεκριμένο, το ζητάει η ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να ισχύουν οι καλύψεις του συμβολαίου. Τώρα, η χρέωση για το επασφάλιστρο ενδέχεται να διαφέρει σε κάθε εταιρεία.

Για αυτό οι πολύ νέοι οδηγοί που προτιμούν το leasing προκειμένου να αποκτήσουν αυτοκίνητο, θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς για να βρουν το πιο συμφέρον πακέτο. Πάντως, γίνεται να μισθώσουν αυτοκίνητο, ακόμη και αν είναι 18 χρόνων και μόλις πήραν το δίπλωμα!

Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο στην περίπτωση που θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο leasing, όσο και στη δήλωσή τους για ένα ήδη υπάρχον όχημα με leasing. Με άλλα λόγια, αν ένας γονέας χρησιμοποιεί αυτοκίνητο μέσω leasing, μπορεί να δηλώσει σαν οδηγό το παιδί του που μόλις πήρε δίπλωμα, πληρώνοντας φυσικά το σχετικό επασφάλιστρο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το leasing αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...