Μπαταρία κινέζικου ηλεκτρικού αυτοκινήτου έπεσε στον δρόμο [video]

Σε video που προέρχεται από την Κίνα βλέπουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το οποίο έπεσε η μπαταρία ενώ κινούνταν. Τι συνέβη; Είναι αυτό λόγος ανησυχίας ή μεμονωμένο συμβάν;

  • -
  • -

Ένα πρόσφατο περιστατικό που αφορά το Cao Cao 60, ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που σχεδιάστηκε από τον κινεζικό γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Geely, έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία ανταλλαγής μπαταριών.

Σύμφωνα με το CarNewsChina, το περιστατικό συνέβη στη 2η περιφερειακή οδό στο Chengdu της επαρχίας Sichuan, όταν το Cao Cao 60 έχασε το πακέτο μπαταριών υψηλής τάσης ενώ κινούνταν κανονικά. Σε ένα σύντομο βίντεο, το λευκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο φαίνεται να σταματά εντελώς περίπου 20 μέτρα μετά την απώλεια της κύριας πηγής ενέργειας.

Δείτε το video:

Ανταλλαγή μπαταρίας σε 60 δευτερόλεπτα

Η ειρωνεία έγκειται στο γεγονός ότι το Cao Cao 60 σχεδιάστηκε ειδικά για αλλαγή μπαταρίας, με την Geely να καυχιέται ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, το όχημα φάνηκε ότι δεν ολοκλήρωσε επιτυχημένα τη διαδικασία ανταλλαγής της μπαταρίας.

Δείτε ακόμα: Φορτισμένη μπαταρία ηλεκτρικού σε 5'; Γίνεται ήδη στην Ευρώπη [video]

Παρά το περιστατικό, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια μεμονωμένη περίπτωση δεν υποδεικνύει απαραίτητα ένα συστημικό πρόβλημα με το όχημα ή το σύστημα ανταλλαγής μπαταριών. Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν αντιμετωπίσει προκλήσεις στο παρελθόν και έχουν λάβει μέτρα για τη διόρθωσή τους. Ακόμη και η Tesla, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας ηλεκτρικά οχήματά της, αντιμετώπισε μια κατάσταση όπου σε ένα Model Y το τιμόνι αποκολλήθηκε λίγο μετά την παράδοση.

caocao-60-kineziko-ilektriko

Η ταυτότητα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχασε την μπαταρία του

Το Cao Cao 60, το οποίο παρουσιάστηκε στις 30 Μαρτίου, είναι το πρώτο όχημα της Geely με το εμπορικό σήμα Cao Cao Auto, το οποίο απευθύνεται σε οδηγούς που σχετίζονται με την επιχείρηση ride-hailing της Geely, Cao Cao Mobility. Με τιμή 119.800 γιουάν (περίπου 15.224 ευρώ), το εν λόγω μοντέλο προσφέρει μια αυτονομία 415 km σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο μέτρησης CLTC, ο οποίος γενικά είναι αρκετά αισιόδοξος, ενώ το δυνατό selling point του αυτοκινήτου είναι ότι διαθέτει μπαταρία που μπορεί να αντικατασταθεί.

Cao Cao 60

Αν και αυτό το περιστατικό μπορεί να ρίξει μια προσωρινή σκιά στις φιλοδοξίες της Geely για την τεχνολογία ανταλλαγής μπαταριών, χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις συχνά συνοδεύονται από περιστασιακά προβλήματα. Καθώς η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων εξελίσσεται, είναι ζωτικής σημασίας για τους κατασκευαστές να αντιμετωπίζουν γρήγορα τις όποιες προκλήσεις και να διασφαλίζουν την αξιοπιστία και την ασφάλεια των προϊόντων τους.

cao-cao-60-ilektriko-kineziko

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...