Citroen C4 & C4 X: Κορυφαία Crossover και Fastback σε τιμή… έκπληξη!

Το ολοκαίνουργιο fastback Citroen C4 X και το εντυπωσιακό crossover Citroen C4 αποδίδουν τον όρο «αυτοκίνητο» με τον πιο άνετο τρόπο, ενώ προσφέρονται με επιδότηση τιμής 3.000 €!

  • -
  • -

Η καινοτομία ρέει στο DNA της Citroen από την ίδρυσή της. Η γαλλική φίρμα φημίζεται για τον ξεχωριστό τρόπο που υλοποιεί τα αυτοκίνητά της, δίχως να ακολουθεί τις τάσεις, αλλά χαράσσοντας το δικό της μονοπάτι. Ειδικά στους τομείς της άνεσης και της ανάρτησης, φέρει πολύ βαριά κληρονομιά που δεν γίνεται να αγνοηθεί.

Για αυτό και στις σύγχρονες τάξεις της αυτοκίνησης, φροντίζει να διαφοροποιείται με τον πιο εύστοχο τρόπο. Το άνετο crossover C4 και το στυλάτο fastback C4 X, είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τώρα, προσφέρονται σε συνδυασμό με μια ασυναγώνιστη προωθητική ενέργεια. Η επιδότηση τιμής των 3.000 € που ισχύει για τα δύο μοντέλα δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για την αγορά τους, με μέγιστο συμφέρον για την πλευρά του αγοραστή. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η προνομιακή τιμή θα ισχύει έως τις 15 Ιουλίου, οπότε η καλύτερη στιγμή για την επιλογή των δύο γαλλικών μοντέλων είναι... τώρα! 

Βουνό και θάλασσα!

Το κορυφαίο επίτευγμα της Citroen με τα C4 και C4 X είναι ο πληρέστατος χαρακτήρας τους. Συνδυάζοντας τα σχεδιαστικά στοιχεία από διάφορες κατηγορίες, κατάφερε να δημιουργήσει μοντέλα που κρατούν τα θετικά γνωρίσματα από τα SUV, τα sedan, τα coupe και τα fastback, για εκείνους που δεν θέλουν να συμβιβαστούν σε κανέναν τομέα. Το αποτέλεσμα είναι το C4 X με fastback χαρακτηριστικά, στυλ coupe και ευρυχωρία αντίστοιχη ενός sedan, αλλά και το C4, ένα χαρισματικό crossover που ξεχωρίζει με την άνεση που προσφέρει και τη δυναμική αισθητική του. Την ίδια ώρα, η ψηλή θέση οδήγησης που εγγυάται κορυφαία περιμετρική ορατότητα δίνει το «παρών», μαζί με έναν πρακτικό χώρο αποσκευών 510 λίτρων στο C4 X, και 380 λίτρων στο C4.

Σφραγίδα Citroen

Εννοείται ότι κανένα Citroen δεν μπορεί να φορέσει το σήμα της εταιρείας, αν δεν αποτελεί σημείο αναφοράς στην άνεση. Τα δύο μοντέλα της οικογένειας C4 δεν εξαιρούνται από τον κανόνα, καθώς ολόκληρη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανάδειξη αυτού του τομέα. Προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία μετακίνησης, καθώς οι Γάλλοι τεχνικοί υπολογίζουν κάθε μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Η άνεση για τους επιβάτες ξεκινάει ακριβώς κάτω από το σώμα τους, με ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα που είναι γεμισμένα με διπλάσια ποσότητα αφρώδους υλικού.

Ονομάζονται Advanced Comfort και διατηρούν το κορμί των επιβατών ξεκούραστο, ακόμη και μετά από πολλές ώρες χρήσης. Φυσικά πλαισιώνονται από μια προσεκτικά ρυθμισμένη ανάρτηση, με τα φημισμένα Progressive Hydraulic Cushions να φιλτράρουν κάθε ενοχλητικό κραδασμό από το ανάγλυφο του δρόμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ταξιδεύοντας με ένα Citroen, το αυτοκίνητο δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από το οδόστρωμα, σαν να κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί, προσφέροντας μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία οδηγικής άνεσης κάτω από όλες τις συνθήκες.

Χώροι για όλους, κορυφαία τεχνολογία

Τα Citroen C4 και C4 X δημιουργούν μια κορυφαία εμπειρία μετακίνησης, όχι μόνο με την προσφερόμενη άνεση, αλλά και με την ευρυχωρία τους. Συγκεκριμένα, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,67 μέτρα, οι επιβάτες της δεύτερης σειράς στο C4 X βιώνουν ασυναγώνιστο επίπεδο… προσωπικού χώρου και ελευθερίας κινήσεων. Ακόμη κι αν ξεπερνούν τον μέσο όρο ύψους, έχουν στη διάθεσή τους κορυφαίο χώρο για τα γόνατα (198 χιλιοστά), το κεφάλι και τους ώμους. Η πλάτη του πίσω καθίσματος έχει κλίση 27 μοιρών για μέγιστο επίπεδο άνεσης, υπάρχει υποδοχή Isofix και οι πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα, για άνετη είσοδο-έξοδο από το όχημα.

Ταυτόχρονα, η πρακτικότητα ενισχύεται από λεπτομέρειες όπως οι προσεκτικά υπολογισμένοι χώροι αποθήκευσης μικροαντικειμένων και το Smart Pad Support, τη συσκευή συγκράτησης tablet που αποτελεί και αποκλειστική καινοτομία. Προχωρώντας στο κομμάτι της τεχνολογίας, τα Citroen C4 και C4 X διαθέτουν κορυφαία συνδεσιμότητα με μια οθόνη αφής 10 ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, που υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης Connected Navigation, φωνητικές εντολές και αντιδρά πολύ γρήγορα στις εντολές του χειριστή.

Το τεχνολογικό υπόβαθρο του crossover και του fastback της Citroen, συνεχίζεται και στην προστασία των επιβατών. Συνολικά υπάρχουν 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, πλαισιώνοντας ιδανικά τον οδηγό και βοηθώντας στην αποφυγή κινδύνων, τόσο εντός πόλης, όσο και εκτός αυτής. Highlight του εξοπλισμού είναι το Highway Driver Assist, ένα ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο που μπορεί να λειτουργήσει σε ταχύτητα έως και 180 km/h. Με αυτόν τον τρόπο η πολύωρη οδήγηση γίνεται πιο ξεκούραστη και ασφαλής, καθιστώντας τα μοντέλα της Citroen έναν ιδανικό συνοδοιπόρο για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Βενζίνη, diesel, ή ηλεκτρικό; «Ναι», σε όλα!

Τόσο το C4, όσο και το C4 X, είναι διαθέσιμα με μια πληρέστατη γκάμα κινητήρων, από την οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει την ιδανική για τον ίδιο έκδοση. Οι βενζινοκίνητες προτάσεις των 100 ή 130 ίππων συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για μέγιστη άνεση και αποδοτικότητα, ενώ είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο ότι με τον 1.2 PureTech των 100 ίππων, οι χαμηλοί ρύποι (120 gr CO2/km) εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας! Ο τετρακύλινδρος diesel 1.5 BlueHDi με τη σειρά του, αναλαμβάνει το κοινό που ζητά την απόλυτη λύση οικονομίας μετακίνησης, εντυπωσιάζοντας με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αλλά και με τα πολιτισμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας του.

Τέλος, τα Citroen C4 και Citroen C4 X είναι διαθέσιμα και ως αμιγώς ηλεκτρικά, χρησιμοποιώντας ένα αποδοτικό σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh. Σύντομα, το e-C4 X Electric θα διατίθεται και με ένα αναβαθμισμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με αυξημένη ισχύ (156 PS) και λίγο μεγαλύτερη μπαταρία (52 kWh). Η αυτονομία κυμαίνεται από τα 421 km (συνδυασμένος κύκλος) μέχρι τα 569 km (αστικός κύκλος) σύμφωνα με το ρεαλιστικό πρότυπο μετρήσεων WLTP για το e-C4 X Electric, καλύπτοντας ακόμη και μεγάλα ταξίδια χωρίς άγχος.

Προλάβετε τα Citroen C4 και Citroen C4 X με την επιδότηση τιμής μέχρι τις 15 Ιουλίου και απολαύστε το δικό σας κορυφαίο crossover ή fastback!

Advertisement
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...