Volvo: Οδηγώντας τις εξελίξεις και στην ηλεκτροκίνηση

Με όραμα για ένα καλύτερο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον, η Volvo καινοτομεί και στην ηλεκτροκίνηση αλλάζοντας τον τρόπο που μετακινούμαστε.

  • -
  • -

Η αυτοκίνηση βιώνει κοσμογονικές αλλαγές που καθορίζουν σήμερα, τη μορφή που θα έχει η κινητικότητα στο μέλλον. Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο προσκήνιο, αποτελώντας την τεχνολογία στην οποία επενδύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Volvo έχει στρέψει απόλυτα την προσοχή και τους πόρους της στη συγκεκριμένη τεχνολογία, με στόχο τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Οι άνθρωποι της σουηδικής εταιρείας οραματίζονται και δουλεύουν για τη δημιουργία ενός καλύτερου και φιλικού προς το περιβάλλον μέλλοντος.

Για τη Volvo η βιωσιμότητα δεν είναι μόδα της εποχής, αλλά ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της στρατηγικής της. Είναι χαρακτηριστικό πως το πλάνο του premium κατασκευαστή από τη Σουηδία, προβλέπει πως μέχρι το 2030 από τη γραμμή παραγωγής θα βγαίνουν αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα!

Η Volvo εργάζεται προκειμένου να ηγηθεί στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων και για αυτό το λόγο ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενεργειών. Σε αυτό περιλαμβάνεται η άμεση ενσωμάτωση στη σημαντικότερη τάση της εποχής, αλλά και η κατασκευή-εξέλιξη των μπαταριών, και των ηλεκτροκινητήρων, από την ίδια τη σουηδική εταιρεία. Η Volvo έχει παρουσιάσει αμέτρητες καινοτομίες στο παρελθόν και διαθέτει την τεχνογνωσία για να βρεθεί στη θέση του οδηγού και στην ηλεκτροκίνηση. Με το στρατηγικό της πλάνο να βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε εξέλιξη, διαθέτει σήμερα τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία καλύπτουν μεγάλο εύρος του αγοραστικού κοινού.

Volvo EX30: Το προσιτό premium B-SUV

Η νεότερη προσθήκη στη γκάμα της σουηδικής εταιρείας σηματοδοτεί παράλληλα την είσοδο της Volvo στην κατηγορία των B-SUV! To EX30 θα δώσει ώθηση και θα επιταχύνει τη στροφή της μάρκας προς την αποκλειστικά ηλεκτρική κατεύθυνση που έχει επιλέξει διαθέτοντας στοιχεία που δύσκολα βρίσκεις στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι κόμπακτ διαστάσεις αναδεικνύουν την ελιτίστικη σχεδίαση του αμαξώματος, όντας μοντέρνο αλλά και σύμφωνο με βασικές στιλιστικές αρχές της Volvo. Η μινιμαλιστική φιλοσοφία στη καμπίνα του εσωτερικού, συνοδεύεται από κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο σε επίπεδο ψυχαγωγίας και ασφάλειας των επιβατών. Επιπλέον, έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, η Volvo διαθέτει το θελκτικό B-SUV σε δύο εκδόσεις.

Η πρώτη με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα αποδίδει 268 ίππους και χαρίζει αξιοζήλευτες επιδόσεις στο EX30 (0-100 km/h σε μόλις 5,1 sec), ενώ η Twin Motor Performance με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τους 422 ίππους περισσότερο θυμίζει πύραυλο εδάφους αέρος! Δεν είναι τυχαίο πως με μόλις 3,6 sec για το 0-100 km/h είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της Volvo! Και όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο αυτονομίας, αφού η μικρή μπαταρία των 49 kWh του χαρίζει 320 km, την ώρα που η μεγαλύτερη των 69 kWh του επιτρέπει να καλύψει απόσταση της τάξεως των 480 km. Το σημείο κλειδί στην περίπτωση του ΕΧ30 είναι το κόστος κτήσης. Με τιμή η οποία ξεκινά κάτω από τα 30.000 € με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 (αρχική τιμή καταλόγου 37.572 €), αποτελεί την ιδανική επιλογή για να κάνει κάποιος την είσοδο του στον κόσμο της Volvo και της ηλεκτροκίνησης.

Volvo EX90: Πολυτέλεια και αποδοτικότητα στο μάξιμουμ!

Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, η πολυτέλεια και ο premium χαρακτήρας είναι στοιχεία που παραδοσιακά συνοδεύουν τα μοντέλα της Volvo. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της σουηδικής εταιρείας δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα και το EX90 ήρθε για να ταράξει τα νερά στην κατηγορία των premium SUV. Και το καταφέρνει για δύο λόγους! Καταρχήν, γιατί αποτελεί την πιο αποδοτική ηλεκτρική δημιουργία της Volvo, αφού η μπαταρία των 111 kWh προσφέρει στο εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό με χώρο φιλοξενίας έως και επτά επιβάτες, αυτονομία που αγγίζει τα 600 km! Και μάλιστα, σύμφωνα με τα άκρως ρεαλιστικά πρότυπα μετρήσεων WLTP.

Επιπλέον, το ΕΧ90 παραδίδει μαθήματα στον τομέα της ασφάλειας, αφού είναι το ασφαλέστερο Volvo που κατασκευάστηκε ποτέ! Για αυτό φροντίζουν μία σειρά από κορυφαία και εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, την ώρα που τη καινοτόμα LiDAR τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς της αυτοκίνησης. Οκτώ κάμερες και 16 υπερηχητικοί αισθητήρες «διαβάζουν» τι ακριβώς συμβαίνει μπροστά από το premium SUV σε απόσταση που φτάνει έως και τα 250 μέτρα! Απόσταγμα της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της Volvo, το ΕΧ90 αποτελεί σε κάθε επίπεδο τη ναυαρχίδα της σουηδικής εταιρείας. 

Volvo C40 Recharge: νεανική και δυναμική εκδοχή

Η σχεδίαση του αμαξώματος και η διαφορετικότητα είναι τα στοιχεία που διακρίνουν το σουηδικό μοντέλο. Η crossover λογική με τη σημαντική απόσταση από το έδαφος, παντρεύεται με την κουπέ σχεδίαση από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Η εντυπωσιακή σιλουέτα του αμαξώματος χαρίζει στο C40 σπορ και δυναμική αισθητική, ενισχύοντας τη νεανική του εικόνα και χαρακτήρα. Μάλιστα, το θελκτικό coupe-crossover αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Volvo που διατέθηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό! Μάλιστα, προσφέρεται σε δύο εκδοχές απόδοσης 252 και 408 ίππων. Η πρώτη ξεχωρίζει για την αποδοτικότητα της, αφού η αυτονομία αγγίζει τα 580 km! Την ίδια ώρα, η τετρακίνητη εκδοχή με τους δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις, σε ένα πακέτο μπαταρίας-κινητήρα που εντυπωσιάζει. Σε συνδυασμό με το premium και απόλυτα ψηφιακό περιβάλλον, το C40 είναι ένα μοντέρνο coupe SUV με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, εκλεπτυσμένη αισθητική και έντονα σπορ χαρακτηριστικά. 

Volvo XC40 Recharge: Κορυφαίο επίπεδο άνεσης χωρίς περιορισμούς

Στο SUV αμάξωμα του XC40 η Volvo έκανε το πρώτο ουσιαστικό βήμα της προς την ηλεκτροκίνηση. Μπορεί το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018 να ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με μία σειρά από θερμικούς κινητήρες, αλλά η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή εκτόξευσε την αποδοτικότητα του μικρότερου μέχρι πρότινος SUV της Volvo. Ο premium χαρακτήρας, το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο και οι άνεση στην καμπίνα των επιβατών αποτελούν στοιχεία που διατηρούνται ακέραια στην έκδοση Recharge. Όμως, η ηλεκτρική φύση της συγκεκριμένης εκδοχής είναι αυτή που εκτοξεύει τις επιδόσεις του XC40 και αναδεικνύει δυναμικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, όπως και το C40, καλύπτει μεγάλο φάσμα του αγοραστικού κοινού. Η έκδοση με τους 408 ίππους αποκρίνεται σε όσους ανήσυχους, ενώ η μικρότερη εκδοχή των 252 ίππων προσφέρει 533 km αυτονομίας χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις, όντας μία ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία.

Η τεχνογνωσία της Volvo φέρνει τη σουηδική εταιρεία σε θέση οδηγού στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης. Η αποδοτικότητα των ηλεκτρικών συνόλων της σουηδικής εταιρείας συνδυάζει χιλιομετρική αυτονομία που συναντάμε σε εκδοχές με θερμικούς κινητήρες, με επιδόσεις που συναντάμε αποκλειστικά σε σπορ κατασκευές. Επιπλέον, το στοιχείο της καινοτομίας και το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο που συνοδεύει παραδοσιακά τα αυτοκίνητα της Volvo εξελίσσεται συνεχώς, προσφέροντας κορυφαίες υπηρεσίες και λύσεις που καθιστούν τη συμβίωση με τα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας μία μοναδική εμπειρία.

Μπες τώρα στον μαγικό κόσμο της Volvo και επίλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στο χαρακτήρα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...