Ford Mustang Mach-E: Χτίζοντας το δικό της θρύλο

Το όνομα Mustang έχει βαρύνουσα σημασία για τη Ford, αλλά και την αυτοκίνηση γενικότερα. Και σήμερα η Mach-E είναι το ηλεκτρικό SUV που γεφυρώνει το παρόν με το μέλλον.

  • -
  • -

Την εποχή των muscle cars, η Ford σχεδίασε τη δική της εκδοχή, το pony car, το οποίο και άκουγε στο όνομα Mustang. Το θρυλικό μοντέλο έγινε μέρος -αν όχι κεφάλαιο- της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής ιστορίας και έχτισε μία επιτυχημένη πορεία 60 ετών, εξακολουθώντας να πρωταγωνιστεί μέχρι και σήμερα. Όμως, οι καιροί αλλάζουν και το πιο οικολογικό, ηλεκτρικό μέλλον αποτελεί πλέον μέρος της αυτοκίνησης και της καθημερινότητας όλων μας.

Η Ford παραδοσιακά δεν ακολουθεί, αλλά οδηγεί τις τάσεις και κάνοντας δυναμική είσοδο στην ηλεκτροκίνηση σχεδίασε το μοντέλο που καταφέρνει σήμερα να συνεχίσει περήφανα το θρύλο της Mustang. Γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, κατάφερε να συνδυάσει στοιχεία που μέχρι πρότινος έμοιαζαν αταίριαστα μεταξύ τους. Η αποδοτικότητα, η πρακτικότητα, η ευρυχωρία, ο οικολογικός χαρακτήρας και τα SUV χαρακτηριστικά είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι αυτή που θέλει τη Ford να προσφέρει κατασκευές που εξακολουθούν να εξιτάρουν και να γοητεύουν όσους εξακολουθούν να αναζητούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Και η ξεχωριστή Mustang Mach-E καταφέρνει να συνδυάσει με αρμονία χαρακτηριστικά από δύο διαφορετικούς κόσμους.

Η επόμενη μέρα του θρύλου

H Ford Mustang Mach-E είναι η εξέλιξη ενός θρύλου στη σύγχρονη εποχή. Ένα ηλεκτρικό SUV που δεν γνωρίζει περιορισμούς, ενώ παράλληλα διαθέτει άφθονη ισχύ και, φυσικά, προσφέρει τη μοναδική οδηγική απόλαυση που περιμένεις από μια Mustang. Η ηλεκτρική της φύση, όχι μόνο δεν έχει αλλοιώσει τον χαρακτήρα της, αλλά της επιτρέπει να διατηρήσει την πλούσια κληρονομιά που ακολουθεί ένα όνομα με μεγάλη ιστορία.

Σε κάθε έκδοση, το οδηγικό προφίλ της Mustang Mach-E παραμένει ανόθευτο χάρη σε χαρακτηριστικά όπως το χαμηλό κέντρο βάρους, οι ισχυροί ηλεκτροκινητήρες και η οδηγοκεντρική προσέγγιση των μηχανικών που την δημιούργησαν. Οι ιπποδυνάμεις ξεκινούν από τους 269 ίππους και φτάνουν έως και τους 487 ίππους στην κορυφαία έκδοση GT. Παράλληλα, οι διαθέσιμες μπαταρίες χωρητικότητας 75 και 98 kWh φροντίζουν έτσι ώστε εκτός από επιδόσεις, όσοι βρίσκονται πίσω από το τιμόνι μίας Mustang Mach-E να μπορούν να απολαύσουν και εκατοντάδες ξέγνοιαστα χιλιόμετρα, μιας και η αυτονομία αγγίζει έως και τα 600 km με μόλις μία φόρτιση.

Τεχνολογία με το βλέμμα στο μέλλον

Ως αντάξιος πρεσβευτής του μέλλοντος σήμερα, η Mustang Mach-E φροντίζει να κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη και ενδιαφέρουσα χάρη στο πλούσιο τεχνολογικό και ψηφιακό της υπόβαθρο. Η ηρεμία του προγράμματος οδήγησης Whisper συνδυάζεται άρτια με τη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης που φέρει τεχνολογίες όπως το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring αλλά και το αυτόματο παρκάρισμα Active Park Assist 2.0. Επιπλέον, προγράμματα όπως το Untamed φροντίζουν να αναδείξουν τον σπορ χαρακτήρα που κρύβει στο DNA του το ηλεκτρικό SUV, ενώ στην έκδοση GT έρχονται στην επιφάνεια όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά που χάρισαν στο εκρηκτικό μοντέλο οι τεχνικοί της Ford Performance. Εντός της καμπίνας, η ηλεκτρική Mach-E αλληλεπιδρά με τον οδηγό με τις απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας που προσφέρει η νέα γενιά του συστήματος SYNC 4. Πρόκειται για ένα ευφυές λογισμικό που ξεδιπλώνεται στην εντυπωσιακή, κατακόρυφα τοποθετημένη Full HD οθόνη αφής 15,5" στο κέντρο της κονσόλας, και το οποίο ενημερώνεται εφ' όρου ζωής με over-the-air ανανεώσεις.

Το σύστημα προσφέρει την εξατομίκευση 80 και πλέον ρυθμίσεων του αυτοκινήτου και συγκεντρώνει στοιχεία για τις συνήθειες του οδηγού, έτσι ώστε να προβαίνει στις κατάλληλες υποδείξεις στην πλοήγηση και την επικοινωνία, βάσει δεδομένων που εντοπίζει στο διαδίκτυο, για τα σημεία φόρτισης ή τις κυκλοφοριακές συνθήκες, μέσω του ενσωματωμένου modem του συστήματος FordPass Connect.

Το τελευταίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να γίνει ένα WiFi hotspot, ενώ η πλήρης συνδεσιμότητα του smartphone επιτυγχάνεται με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, φυσικά ασύρματα, χωρίς τους περιορισμούς των καλωδίων. Όμως στη νέα Mustang Mach-E, το κινητό τηλέφωνο έχει μια επιπλέον χρήση: χάρη στην τεχνολογία Phone As A Key, ανιχνεύεται από απόσταση το smartphone του ιδιοκτήτη και ξεκλειδώνει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, επιτρέποντας τη χρήση του ακόμα και από κάποιον που έχει ξεχάσει το κλειδί!

Κάνε το απόλυτο σύγχρονο SUV δικό σου σήμερα!

Η Ford Mustang Mach-E ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα και τώρα καθίσταται ακόμα πιο ανταγωνιστική και εύκολη στην απόκτηση, με την ελληνική αντιπροσωπεία να έχει εξασφαλίσει ένα περιορισμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων για επιχειρήσεις με μηνιαίο μίσθωμα Ford Lease 419 € και σε ιδιώτες με προνομιακή χρηματοδότηση, με ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 0,9%. Παράλληλα, στα προνόμια βρίσκουμε 4 χρόνια δωρεάν συντήρηση και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect (ή 160.000 km). Η τελευταία μάλιστα είναι πλήρως μεταβιβάσιμη τον επόμενο ιδιοκτήτη, αυξάνοντας έτσι και την αξία μεταπώλησης του οχήματος.

Μπες τώρα στο site της Ford, μάθε τα πάντα για τη Ford Mustang Mach-E, και πρόλαβε τη δική σου!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...