Το νέο μεγάλο τούνελ της Αττικής - Θα λύσει το μποτιλιάρισμα

Το νέο μεγάλο έργο θα ενώνει την Αττική Οδό με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, μέσα από μια σήραγγα τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό τον περιορισμό της κίνησης.

  • -
  • -

Η κίνηση στην Αθήνα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους οδικούς άξονες, σε κάθε σημείο της πόλης. Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται ότι ένα νέο έργο, θα αποσυμφορήσει τα νότια προάστια, με μια σήραγγα που θα ενώνει τον Καρέα με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του Ελληνικού και της προσβασιμότητάς του από διαφορετικές περιοχές.

Το τούνελ που θα αλλάξει την Αθήνα

Ουσιαστικά, η νέα σήραγγα θα παρακάμπτει την Ηλιούπολη. Οι αρχικές πληροφορίες λένε ότι θα ξεκινάει από τα στρατόπεδα Σακκέτα, ενώνοντας την έξοδο της Αττικής Οδού (Περιφερειακή Υμηττού) με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι οδηγοί δεν θα πρέπει πλέον να περνάνε μέσα από τους δρόμους και τις κυκλικές πλατείες της Ηλιούπολης, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο της διαδρομής τους. Ειδικά στις ώρες αιχμής, τα συγκεκριμένα σημεία «κοκκινίζουν» από κίνηση. Οι αρχικές εκτιμήσεις λένε ότι με το νέο τούνελ της Ηλιούπολης, θα φτάνουμε από τον Καρέα, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, μέσα σε 10 λεπτά.

«Ανάσα» στην κίνηση της πόλης

Εκτός από το Ελληνικό, σημαντικό όφελος θα έχουν και άλλες περιοχές των νοτίων προαστίων. Για παράδειγμα, ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσει ένας οδηγός από τα νότια, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα, θα περιοριστεί τουλάχιστον κατά 15 λεπτά χάρη στο νέο έργο.

Δείτε ακόμη: Η νέα μεγάλη σήραγγα της Αττικής – Το έργο που θα αλλάξει την πόλη το 2025

Αν και ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, η σήραγγα θα κατασκευαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά και της ασφάλειας. Προβλέπονται τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση για ομαλές διελεύσεις ακόμη και σε ώρες με αυξημένη ροή οχημάτων, όπως και ανισόπεδοι κόμβοι για τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης που θα την αποσυμφορήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μελέτες της Lamda εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν στο υπουργείο ΥΠΟΜΕ το πρώτο εξάμηνο του 2024, συμπληρώνοντας το παζλ των μελετών και έχοντας πλέον στα χέρια του την υπόθεση της υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...