Αττική Οδός: 30% ακριβότερα διόδια τις ώρες αιχμής!

Μεγάλες αλλαγές έρχονται για την Αττική Οδό μέσα στο επόμενο διάστημα, αλλά και αναπροσαρμογές στις τιμές διέλευσης οχημάτων.

  • -
  • -

Ο χειμώνας του 2022 έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις για την Αττική Οδό, όταν χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο λόγω του χιονιά. Πλέον οι νέες συμβάσεις παραχώρησης προβλέπουν… καυτές ρήτρες με αποζημιώσεις έως και 20 εκατομμύρια ευρώ ανά όχημα, σε περίπτωση 24ωρου αποκλεισμού! Ωστόσο, εκτός από αυτά, θα έχουμε και αλλαγές στις τιμές διοδίων της Αττικής Οδού. Και όπως φαίνεται, χωρίς σταθερή χρέωση, καθώς αυτή θα μεταβάλλεται ανάλογα με την ώρα.

Συγκεκριμένα, η νέα σύμβαση που όρισε η κυβέρνηση προβλέπει τιμή διέλευσης τα 2,5 € για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, μια τιμή σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με τα 2,8 € που πληρώνει κάθε αυτοκίνητο σήμερα. Ωστόσο, μετά την πρώτη πενταετία της νέας σύμβασης, περιμένουμε ότι θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στις τιμές των διοδίων, ειδικά στις ώρες αιχμής. Από τις 07:00 έως τις 09:00 το πρωί και από τις 16:00 έως τις 18:00 το απόγευμα, τα διόδια μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 3,25 €!

Ακριβότερα διόδια τις ώρες αιχμής, φτηνότερα τις υπόλοιπες

Αυτά είναι τα πιο «δύσκολα» χρονικά διαστήματα για τον αυτοκινητόδρομο, καθώς εκείνες τις ώρες μετακινούνται τα οχήματα προκειμένου οι οδηγοί να φτάσουν ή να επιστρέψουν από την εργασία τους. Από την άλλη, τις υπόλοιπες ώρες που δεν υπάρχει πρόβλημα συμφόρησης, τα διόδια μπορεί να στοιχίζουν σημαντικά λιγότερο, έτσι ώστε η μέση τιμή διέλευσης μέσα στην ημέρα να μην ξεπερνά τα 2,5 €.

Δείτε ακόμη: Ποια οχήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν e-pass στα διόδια;

Αντίστοιχες αναπροσαρμογές τιμών θα γίνουν και στις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων, όπως φορτηγά, λεωφορεία ή μοτοσυκλέτες. Εδώ να σημειωθεί ότι παλαιότερα, ρυπογόνα φορτηγά, ίσως πληρώνουν αυξημένη τιμή διοδίων λόγω υψηλών εκπομπών ρύπων!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...