Η τιμή του Dacia Spring στην Ελλάδα - Είναι το φτηνότερο ηλεκτρικό;

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Dacia ανακοίνωσε τις τιμές του Spring, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου και ενός από τα πιο προσιτά μοντέλα με μπαταρία στην αγορά.

  • -
  • -

Τις τιμές του νέου Dacia Spring το οποίο θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία, ενός μοντέλου το οποίο θα αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές προτάσεις στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το οποίο έρχεται ως απάντηση στις υψηλές τιμές που χαρακτηρίζουν σε γενικές γραμμές όσα αυτοκίνητα κινούνται αποκλειστικά με μπαταρία.

Το Dacia Spring το οποίο γνωρίσαμε και οδηγήσαμε πριν λίγο καιρό στην Αυστρία, θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την 65 Extreme και την 65 Extreme Plus. Οι διαφορές στον εξοπλισμό δεν θα είναι μεγάλες, με την βασικότερη να αφορά την δυνατότητα φόρτισης σε DC ταχυφορτιστή.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c70cce7de85a4ef31961f24c76db6a65.jpg

Δείτε ακόμα: Τιμές ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Πόσο κοστίζουν τα φτηνότερα με επιδότηση;

Συγκεκριμένα, στην 65 Extreme Plus το αυτοκίνητο θα μπορεί να συνδέεται σε DC ταχυφορτιστές για να δεχτεί ρεύμα με ισχύ μέχρι και 30 kW, θα περιλαμβάνεται καλώδιο οικιακής φόρτισης mode 2 με μήκος 6,5 μέτρα και θα υπάρχει κανονική ρεζέρβα κάτω από το δάπεδο του πορτ-μπαγκάζ. Από την άλλη, στην 65 Extreme η ταχυφόρτιση θα είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό. Το ίδιο ισχύει για το καλώδιο οικιακής φόρτισης των 6,5 μέτρων, καθώς και για την ρεζέρβα, τη θέση της οποίας θα παίρνει ένα κιτ επισκευής ελαστικού.

Το φτηνότερο τετραθέσιο ηλεκτρικό στην Ελλάδα

Η αρχική τιμή της έκδοσης 65 Extreme θα είναι στα 27.950 ευρώ, με την τελική μετά την εφαρμογή της επιδότησης του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 να πέφτει στα 21.188 ευρώ. Αντίστοιχα, για την 65 Extreme Plus η αρχική τιμή είναι στα 29.950 ευρώ, με το τελικό ποσό μετά την επιδότηση να πέφτει στα 22.704 ευρώ.

Με την ανακοίνωση των τιμών ξεκινά και η διάθεση του μικρού ηλεκτρικού αστικού crossover, καθώς έχει ανοίξει η διαδικασία της λήψης παραγγελιών.

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Dacia Spring (αρχείο pdf)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...