Hyundai Pony Coupe Concept: Επιστροφή στο μέλλον για το θρυλικό μοντέλο

Η Hyundai Motor αποκάλυψε το ανακατασκευασμένο Pony Coupe Concept στην «Hyundai Reunion», μια πλατφόρμα για την κληρονομιά της μάρκας που αντανακλά το παρελθόν της Hyundai Motor και τη μελλοντική της κατεύθυνση.

  • -
  • -

Το πρωτότυπο Pony Coupe Concept παρουσιάστηκε στην «Hyundai Reunion», μια πλατφόρμα για την κληρονομιά της μάρκας που αντανακλά το παρελθόν της εταιρείας και τη μελλοντική της κατεύθυνση. Μεταξύ των εκπροσώπων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, βρέθηκε και ο κ. Giorgetto Giugiaro καθώς και ο γιος του κ. Fabrizio Giugiaro, επίσης σχεδιαστής, για να σηματοδοτήσουν την προαναγγελθείσα ανακατασκευή που ολοκληρώθηκε από το GFG Style, το style center που βασίζεται στη δημιουργική τεχνογνωσία των Fabrizio και Giorgetto, του αυτοκινήτου που οδήγησε στη δημιουργία της κορυφαίας σειράς Pony της μάρκας, των πρώτων ανεξάρτητων μοντέλων μαζικής παραγωγής της Κορέας.

Σημείο αναφοράς για την ιστορία της Hyundai

Το ανακατασκευασμένο Pony Coupe Concept της Hyundai Motor Company έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του σχεδόν 50 χρόνια μετά το αρχικό του ντεμπούτο στη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Έχοντας αρχικά παρουσιασθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο το 1974, το Pony Coupe Concept αποτελεί ένα σημαντικό όχημα στην ιστορία και τη σχεδιαστική κληρονομιά της εταιρείας.

Με τη μοναδική αισθητική του, το Pony Coupe Concept ήταν ένα πρωτοποριακό μοντέλο για την εποχή του. Δυστυχώς, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών παγκοσμίως στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αυτό που θα μπορούσε να ήταν το πρώτο εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο της Hyundai δεν μπόρεσε να φτάσει στη γραμμή παραγωγής και χάθηκε στην ιστορία. Ωστόσο, το concept ενσωματώνει την τολμηρή αποφασιστικότητα της Hyundai να εισέλθει στον τομέα των σπορ αυτοκινήτων στοχεύοντας μακροπρόθεσμα σε ηγετική θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία – αυτό το πνεύμα εξακολουθεί να βασίζεται στην ηγετική θέση της Hyundai στην ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογία υδρογόνου υψηλών επιδόσεων.

pony

Μινιμαλιστική εμφάνιση

Το αυτοκίνητο θεωρείται πλέον ένα ρετρό φουτουριστικό κλασικό όχημα που έχει χρησιμεύσει ως σχεδιαστική έμπνευση για πιο πρόσφατα μοντέλα της Hyundai Motor, όπως το «Rolling Lab» N Vision 74 και το πρωτότυπο EV «45» που επηρέασε άμεσα το πολυβραβευμένο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα IONIQ 5.

Το εξωτερικό του Pony Coupe Concept που μοιάζει με origami διαθέτει καθαρές γεωμετρικές γραμμές, κομψή γραμμή οροφής, καθαρές επιφάνειες, δυναμικές αναλογίες και κολόνα Β με μοναδικό σχήμα και προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος. Το σφηνοειδές ρύγχος και οι κυκλικοί προβολείς του το ξεχώρισαν το 1974 και εξακολουθούν να δείχνουν εξαιρετικά κομψοί και σήμερα. Η coda tronca του («κομμένη ουρά») κάνει το όχημα ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Το μινιμαλιστικό εσωτερικό του επιδεικνύει μια εμβληματική ευαισθησία αναδεικνύοντας τη monocoque σχεδίαση (εξαιρετικά ελαφριά και απίστευτα λεπτή δομή) και αρχιτεκτονική με επίκεντρο τον οδηγό. Το τιμόνι με μία ακτίνα και τα καθίσματα με λεπτή γραμμή δύο τόνων ενισχύουν τη φουτουριστική αισθητική της δεκαετίας του 1970.

pony

Ο κ. Luc Donckerwolke, President και Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group, πρόσθεσε: «Η ανακατασκευή αυτού του μοναδικού οχήματος είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της Hyundai. Αντιπροσωπεύει το ξεκίνημά μας και τη δέσμευσή μας για το μέλλον. Λειτουργεί ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Ουσιαστικά συμβολίζει τη σκυτάλη από το παρελθόν στο μέλλον της εταιρείας».

Δείτε επίσης: Νέο Hyundai i20 2023

Ως μέρος του έργου της παγκόσμιας κληρονομιάς, η Hyundai Motor θα επεκτείνει τη νέα πλατφόρμα της μάρκας, Hyundai Reunion, για να εξαπλώσει περαιτέρω το όραμα και την κατεύθυνσή της.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...