Οδηγοί TAXI vs Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: «Μας έχετε εξορίσει»!

Μια μάχη ξεκίνησε ανάμεσα στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί και το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών, με τους πρώτους να υποστηρίζουν πως χάνουν τη δουλειά τους.

  • -
  • -

Με την τουριστική σεζόν του 2023 να έχει ήδη ξεκινήσει, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) δίνει στη δημοσιότητα ένα πρόβλημα που υπάρχει στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και προκαλεί σημαντικές απώλειες στα κέρδη των οδηγών που δραστηριοποιούνται εκεί. Το Συνδικάτο προχώρησε στη σύνταξη μιας ανακοίνωσης, μέσα από την οποία αναλύονται ξεκάθαρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η διοίκηση του αεροδρομίου στέλνει στην εξορία τα προμισθωμένα ταξί».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Α.Τ.Α.

«Με τον Διευθυντή Εμπορικών Υπηρεσιών & Λειτουργίας Αεροσταθμού Θεόδωρο Άγγλο, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Αθανάσιο Βάγγαλη (Ανώτερος Προϊστάμενος Υπηρεσιών Επίγειας Πρόσβασης) τον Ταξίαρχο Αστυνομίας Αεροδρομίου Γεώργιο Μάγγα και τον Διοικητή Τροχαίας Αεροδρομίου Θεόδωρο Παπαδόπουλο συναντήθηκε σήμερα το πρωί το προεδρείο του ΣΑΤΑ.

Το θέμα της συνάντησης ήταν ο τρόπος λειτουργίας των προμισθωμένων ταξί και οι θέσεις που απαιτούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Δυστυχώς η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, αφενός μεν παραδέχτηκαν ότι είναι σωστές και δίκαιες οι προτάσεις μας, αφετέρου …δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι θέσεις των προμισθωμένων μεταφέρονται στο σημερινό Π1 (πολύ μακριά από το σημείο που βγαίνουν οι επιβάτες) ενώ από την τρίτη διέλευση και μετά το προμισθωμένο ταξί θα πρέπει να πληρώνει ένα ποσό (δεν έχει οριστεί ακόμη από τον Α.Ι.Α).

Είναι ολοφάνερο ότι, για μια ακόμη φορά υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια να φύγει ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας και να καταλήξει στα αυτοκίνητα των τουριστικών εταιριών. Η διοίκηση του αεροδρομίου συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, παρεμποδίζοντας την λειτουργία μιας υπηρεσίας δημόσιου χαρακτήρα όπως είναι τα ταξί.

Δείτε ακόμη: Τι χρώμα έχουν τα TAXI σε κάθε πόλη της Ελλάδας;

Εξηγήσαμε ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν συμφωνητικά και συμβάσεις για προγραμματισμένες μεταφορές και αυτές κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα. Είναι υποχρέωση της διοίκησης του αεροδρομίου να βρει λύσεις.

Ως ΣΑΤΑ θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ταξιτζήδων που ασχολούνται με την προγραμματισμένη μεταφορά επιβατών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν υπογράψει τέτοιες συμφωνίες με τουριστικά γραφεία ή άλλες εταιρίες να επικοινωνήσουν άμεσα με την διοίκηση του ΣΑΤΑ προκειμένου να συντονίσουμε από κοινού τον αγώνα μας. Η πρόθεσή μας είναι να κατατεθεί μαζική αγωγή κατά του Α.Ι.Α για παρεμπόδιση λειτουργίας των ταξί και να οργανωθούν κινητοποιήσεις που θα αναστρέψουν την απόφαση της διοίκησης του αεροδρομίου για εξορία των προμισθωμένων Ε.Δ.Χ.

Και σε αυτή τη μάχη το ταξί πρέπει να είναι ενωμένο και δυνατό. Έχουμε δίκιο γι αυτό και θα νικήσουμε.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...