Elon Musk: «H Tesla θα πουλάει εώς 500.000 Cybertruck ετησίως»

Μια… αισιόδοξη πρόβλεψη έκανε ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, ο οποίος πιστεύει ότι η παραγωγή του Cybertruck μπορεί να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων για ηλεκτρικό pick-up.

  • -
  • -

Πολλοί αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι η Tesla θα φτάσει σε ένα τόσο μεγάλο επίπεδο πωλήσεων. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της φίρμας έχουν γίνει πραγματικά best sellers, ενώ καταλαμβάνουν πρωτιές ταξινομήσεων όχι μόνο ανάμεσα στον «ηλεκτρικό» ανταγωνισμό, αλλά γενικότερα. Ο Elon Musk συχνά αναφέρεται στην πορεία της μάρκας, αλλά και τους στόχους πωλήσεων που έχουν. Πρόσφατα, μίλησε σχετικά με το Cybertruck, το εντυπωσιακό ηλεκτρικό pick-up που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι και την κανονική παραγωγή.

Πόσα Tesla Cybertruck θα πωλούνται κάθε χρόνο;

Ο Elon Musk είπε ότι η παραγωγή του Cybertruck θα είναι αντίστοιχη της ζήτησης. Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα διαθεσιμότητας, ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι μπορούν να πουλάνε από 250.000 αυτοκίνητα τον χρόνο, έως και 500.000! Το νούμερο είναι πραγματικά τεράστιο, αν σκεφτούμε ότι ο κυρίαρχος παίκτης των pick-up στην αγορά των ΗΠΑ, η Ford, πούλησε περίπου 655.000 αυτοκίνητα από την σειρά F-Series, η οποία απαρτίζεται από διάφορα μοντέλα pick-up. Από αυτά, μόλις τα 15.617 αφορούσαν το ηλεκτρικό pick-up της μάρκας, το F-150 Lightning.

Πόσο θα κοστίζει το Tesla Cybertruck; 

Η τιμή του Tesla Cybertruck λεγόταν ότι θα ξεκινούσε από τις 40.000 δολάρια. Αυτό ίσχυε το 2019, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Τέσσερα χρόνια μετά, η παραγωγή του δεν έχει ξεκινήσει, όμως η Tesla έχει ανακοινώσει ότι αυτός ο στόχος πλέον, δεν είναι εφικτός. Άρα είναι βέβαιο πως ο τιμοκατάλογος του Tesla Cybertruck θα ξεκινάει από υψηλότερο σκαλοπάτι, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής.

Δείτε ακόμη: Το Tesla Model Y είναι το απόλυτο best-seller της Ευρώπης για το 2022

Άλλωστε, ο ίδιος ο Elon Musk έχει πει ότι θα είναι δύσκολο να αυξηθεί η αποδοτικότητα του κόστους παραγωγής. Αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Musk, πάντως, το Cybertruck θα ξεκινήσει να παράγεται προς τα τέλη του 2023. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα βγουν στους δρόμους, ενώ από το 2024 θα ξεκινήσει η εμπορική του διάθεση και σε άλλες αγορές. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα συμβεί με το πολυαναμενόμενο… αγροτικό της Tesla!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...