Kia XCeed: Ένα crossover χωρίς συμβιβασμούς

Φτιαγμένο για όσους δεν κάνουν υποχωρήσεις πουθενά, το νέο Kia XCeed είναι ένα crossover με κορυφαία τεχνολογία, υβριδικούς κινητήρες και δυναμική οδική συμπεριφορά.

  • -
  • -

Ισχυρή προσωπικότητα. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται στον παρατηρητή, βλέποντας για πρώτη φορά το νέο Kia XCeed. Έχοντας μια ολοκληρωμένη crossover σιλουέτα, το νέο XCeed ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στην περιπέτεια, τον δυναμισμό και το σύγχρονο design, δημιουργώντας ένα σύνολο υπεράνω κριτικής. Τα προστατευτικά πλαστικά χαμηλά στο αμάξωμα δίνουν εκδρομικό τόνο, ενώ οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου, οι μεγάλες εισαγωγές στον προφυλακτήρα και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός, προσδίδουν αθλητική εικόνα.

Το Kia XCeed υλοποιεί την ιδέα του crossover με τον πιο ασυμβίβαστο τρόπο, συνδυάζοντας όλες τις αρετές της κατηγορίας, όπως είναι η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η δυναμική εμφάνιση, με την εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Με πολλές υβριδικές επιλογές στην γκάμα κινητήρων, δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου και τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, είναι πρακτικά αδύνατο να μη βρεθεί η ιδανική επιλογή για κάθε αγοραστή. Κοινός παρονομαστής όλων των Kia XCeed; Η κορυφαία τεχνολογία σε κάθε επίπεδο.

Με πλούσιο εσωτερικό κόσμο

Μπαίνοντας στην καμπίνα του νέου Kia XCeed, αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι σχεδιαστές έδωσαν απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα υλικά είναι επιλεγμένα από το πάνω ράφι, οι χώροι είναι άπλετοι, το ίδιο και η πρακτικότητα. Η τεχνολογία ρέει άφθονη σε κάθε σημείο, από την προηγμένη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 10,25 ιντσών, μέχρι τον εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών που εγγυάται την άμεση και απρόσκοπτη πληροφόρηση του οδηγού, με τον πιο καλαίσθητο τρόπο.

Το σύστημα τηλεματικής Kia Connect προσφέρει προηγμένες δυνατότητες ελέγχου από απόσταση για τις σημαντικότερες λειτουργίες του οχήματος μέσω του smartphone, ενώ διαθέτει κορυφαίες επιλογές συνδεσιμότητας, υποστηρίζοντας πλήρως τα άκρως απαραίτητα Apple CarPlay και Android Auto. Οι επιβάτες αμέσως θα εκτιμήσουν τη μοναδική ευρυχωρία τόσο στα εμπρός, όσο και στα πίσω καθίσματα, που καθιστά το εσωτερικό του Kia XCeed ένα ιδανικό περιβάλλον για την κάλυψη μικρών ή μεγάλων αποστάσεων.

Άλλωστε, ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για καθημερινή χρήση οφείλει να είναι όσο πιο φιλόξενο γίνεται, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του οδηγού του κάθε στιγμή. Η λειτουργικότητα βρίσκεται ψηλά στη λίστα πλεονεκτημάτων του Kia XCeed, καθώς υπάρχουν πρακτικοί χώροι αποθήκευσης, αψεγάδιαστη εργονομία και πληρέστατος εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις. Ταυτόχρονα, όλα τα παραπάνω αποδίδονται με μια διακριτική πολυτέλεια, αλλά και κομψή αισθητική, τομέας στον οποίο το crossover της Kia αποσπά άριστη βαθμολογία.

Φύσει υβριδικό

Βενζίνη, πετρέλαιο ή plug-in hybrid; Αυτόματο ή χειροκίνητο; Με υποβοήθηση mild hybrid ή χωρίς; Η γκάμα του Kia XCeed τα έχει όλα. Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 turbo με 160 ίππους εγγυάται κορυφαίες επιδόσεις και οικονομία καυσίμου, ενώ διατίθεται και με mild hybrid τεχνολογία 48V. Ακόμα, μπορεί να συνδυαστεί με το κορυφαίο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση και αστραπιαίες αλλαγές.

Οι λάτρεις της παραδοσιακής λύσης οικονομίας και των μεγάλων αποστάσεων μπορούν να στραφούν στον mild hybrid τετρακύλινδρο 1.6 diesel με 136 ίππους. Η κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα μόλις 4,3 lt/100 km, προσφέροντας ασυναγώνιστη οικονομία μετακίνησης. Από την άλλη, εκείνοι που κινούνται κυρίως σε αστικό περιβάλλον, μπορούν να επωφεληθούν επιλέγοντας την έκδοση plug-in hybrid.

Στο XCeed PHEV, ένας αποδοτικός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, δημιουργώντας ένα σύνολο 141 ίππων. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8,9 kWh, ενέργεια που μπορεί να εξασφαλίσει έως και 54 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, δίχως να πάρει μπροστά ο κινητήρας βενζίνης. Σε αυτές τις συνθήκες οι μετακινήσεις στην πόλη γίνονται με μηδενικούς ρύπους, ασυναγώνιστη ηρεμία και καθόλου κραδασμούς! Η απόλυτη εμπειρία αστικής μετακίνησης ολοκληρώνεται με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6DCT των έξι σχέσεων. 

Αποκλειστικά για ασυμβίβαστους

Το νέο Kia XCeed ήρθε κλείνοντας το μάτι σε εκείνους που τα θέλουν όλα. Το υπερυψωμένο αμάξωμα δίνει γνήσια crossover ταυτότητα και η μηχανολογική του αρτιότητα εξασφαλίζει ότι δεν έγιναν παραχωρήσεις σε κανέναν τομέα. Όλα τα Kia XCeed, ανεξαρτήτως έκδοσης, διαθέτουν κορυφαία οδική συμπεριφορά με χαρακτηριστική ποιότητα κύλισης και ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες. Η ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό, με διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω, προσφέρει άνεση αλλά και υποδειγματικό έλεγχο σε περίπτωση ελιγμών, ενώ ο πλούσιος εξοπλισμός ασφαλείας συμπληρώνει ιδανικά τον οδηγό.

Από τη βασική έκδοση διατίθεται σύστημα αποφυγής παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, προειδοποίηση αν ανιχνευθεί απόσπαση της προσοχής του οδηγού, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, ηλεκτρονικό έλεγχο της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, αυτόματη εναλλαγή της μεγάλης σκάλας φώτων, αλλά και προβολείς Full LED για κορυφαία ορατότητα κατά τη βραδινή οδήγηση.

Πάντα στο προσκήνιο

Καμία πρόκληση δεν είναι ικανή να φέρει σε δύσκολη θέση το νέο Kia XCeed, ένα γνήσιο crossover που δημιουργήθηκε για να ταιριάζει στον σύγχρονο τρόπο ζωής, απλουστεύοντας την καθημερινότητα και προσθέτοντας ασφάλεια σε κάθε μετακίνηση. Με κορυφαία τεχνολογία, πλούσιους χώρους, υπερσύγχρονους εξηλεκτρισμένους κινητήρες και συναρπαστικό design, αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο! Ειδικά όταν προσφέρεται με απολύτως δελεαστικά πακέτα, όπως η κορυφαία εργοστασιακή εγγύηση των 7 χρόνων. Η τελευταία, είναι ενδεικτική της απαράμιλλης αξιοπιστίας που πάντα συνόδευε τα αυτοκίνητα της Kia.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το νέο Kia XCeed και διαμορφώστε εδώ το δικό σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...