Η Πυροσβεστική πήρε νέα αυτοκίνητα – Δείτε ποια είναι

Λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα παρέλαβε τα νέα, ειδικά τροποποιημένα οχήματα τύπου pick-up.

  • -
  • -

Την 1η Μαΐου ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος για το 2023, η οποία θα διαρκέσει 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές, πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένη. Εκτός από τα βαριά οχήματα, τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα, χρειάζεται και πιο ευέλικτα αυτοκίνητα, που συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

pyrosvestiki

Πριν λίγες μέρες, το Πυροσβεστικό Σώμα παρέλαβε έξι νέα αυτοκίνητα Ford Ranger, τα οποία έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα, ενισχύοντας τη διαχείριση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Τα οχήματα βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) στην Αθήνα, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα και τη Λαμία.

Ποιος έκανε δωρεά τα Ford Ranger στην Πυροσβεστική

Τα έξι νέα οχήματα προσέφερε ως δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας. Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, κα Ελίνας Παπασπυροπούλου, και του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγου Π.Σ. Παναγιώτη Νιάφα.

pyrosvestiki

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σημείωσε: «Με βασικές αξίες την προστασία και τη φροντίδα του ανθρώπου, η ΕΑΕΕ και ο ασφαλιστικός κλάδος αναγνωρίζει την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο και συνδράμει ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω επιχειρησιακά το δύσκολο έργο που επιτελεί. Η δωρεάν διάθεση έξι εξειδικευμένων οχημάτων Ford Ranger αποτελεί μία έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που απειλούν τη χώρα».

pyrosvestiki

Διαβάστε επίσης: Για ποια παράβαση μπορεί να κόψει κλήση η Πυροσβεστική έως 5.000 €;

Συνεχίζοντας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Π.Σ. Παναγιώτης Νιάφας, αφού ευχαρίστησε την ΕΑΕΕ για τη δωρεά των οχημάτων παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κύριο Σαρρηγεωργίου και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ως Πυροσβεστικό Σώμα χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τη δωρεά έξι πυροσβεστικών οχημάτων για τις ανάγκες των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, η οποία θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου αποτελώντας ταυτόχρονα παράδειγμα αλληλεγγύης προς μίμηση, φανερώνει δε την εκτίμησή σας για την Πυροσβεστική Οικογένεια. Σας ευχαριστούμε θερμά για την αξιέπαινη πράξη σας και ελπίζουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...