Σπορ, μικρομεσαίο οικογενειακό με 186 PS, κατανάλωση 5,3 lt/100km και μηδενικά Τέλη – Ποιο είναι;

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, ισχυρό μοτέρ και σπορ διάθεση προσφέρει επιδόσεις χωρίς παραχωρήσεις στην οικονομία.

  • -
  • -

Με την έξαρση στον ενθουσιασμό του κοινού για τα SUV και τα crossover, πολλές κατηγορίες που γνώρισαν τεράστια επιτυχία στο παρελθόν τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει ελαφρώς στο περιθώριο. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν μοντέλα, που πολλές φορές μπορεί να καλύπτουν καλύτερα από ένα SUV τις πραγματικές ανάγκες ενός αγοραστή, αλλά να μην λαμβάνουν την αναγνώριση που τους αρμόζει διότι απλά δεν έχουν υπερυψωμένα χαρακτηριστικά.

Σε αυτή την κατηγορία θα εντάσσαμε και το μοντέλο που θα δείτε παρακάτω. Πρόκειται για ένα μέλος του segment των μικρομεσαίων οικογενειακών hatchback, το οποίο φημίζεται όχι μόνο για την εντυπωσιακή του εμφάνιση και την ποιότητα κατασκευής του, αλλά και για τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για την προσθιοκίνητη έκδοση (είναι διαθέσιμη και με τετρακίνηση) με το ισχυρότερο μοτέρ βενζίνης που διαθέτει η γκάμα, αλλά ταυτόχρονα είναι και αυτό με το πιο οικολογικό προφίλ.

Τι εννοούμε; Το 2λίτρο σύνολο e-SkyActiv X αποδίδει 186 ίππους και 240 Nm ροπή χαρίζοντας επιδόσεις της τάξης των 8 sec για το 0-100 km/h και τελική 216 km/h. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως έχει να κάνει με τον τομέα της κατανάλωσης καθώς το συγκεκριμένο σύνολο είναι πιο οικονομικό αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον, τόσο από το μικρότερο μοτέρ των 150 ίππων αλλά και από το βασικό των 122 ίππων. Πιο συγκεκριμένα ο κατασκευαστής δηλώνει κατανάλωση 5,3 lt/100km, ενώ οι χαμηλές εκπομπές ρύπων (120 gr/km) απαλλάσσουν το μοντέλο και από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας.

Ποιο είναι το μοντέλο; Το επιθετικό Mazda 3 εξοπλισμένο με το σύνολο e-Skyactiv-X των 186 ίππων, το οποίο χάρη στις αλλαγές που υπέστη κατάφερε να αυξήσει την απόδοση του κατά 6 ίππους και 16 Nm ενώ παράλληλα έριξε κατανάλωση και ρύπους. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση αλλά και για όλες τις υπόλοιπες του ιαπωνικού hatchback.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την δοκιμή της μεσαίας έκδοσης με τους 150 ίππους.

mazda 3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...