Νέο ηλεκτρικό Hyundai Kona: Πάνω από 400 km αυτονομία

Μπορεί η νέα γενιά του Hyundai Kona να μην έχει καμία σχέση εμφανισιακά με την προηγούμενη, όμως η αυτονομία στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα συνεχίσει να είναι ένα από τα μεγάλα του ατού.

  • -
  • -

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο και ριζικά ανασχεδιασμένο Hyundai Kona Electric θα έχει μέγιστη αυτονομία 418 km ανά φόρτιση με βάση τη μέτρηση της EPA, δηλαδή της αμερικανικής περιβαλλοντικής αρχής. Ο κύκλος μέτρησης της αυτονομίας των αυτοκινήτων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι διαφορετικός από τον WLTP που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη.

Έτσι, ενώ η εκτίμηση με βάση τον WLTP ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές οδηγικές συνήθειες, αναμένεται να είναι 490 km, η κορεατική μάρκα εκτιμά ότι το αποτέλεσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι περίπου 70 km πιο κάτω. Αυτό κάνει τη νέα γενιά να τα πηγαίνει εξίσου καλά με την προηγούμενη στον συγκεκριμένο τομέα, σημείο για το οποίο το πρώτο Kona Electric είχε ξεχωρίσει. Αυτός ήταν κι ένας πολύ σημαντικός λόγος που εκείνο το μοντέλο ήταν μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των αγοραστών ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικά σε συνδυασμό με την καλή τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

Ο νέος σχεδιασμός του Kona Electric αποτελεί μέρος της ώθησης της Hyundai προς φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας, με έμφαση σε ένα σχεδιασμό με προτεραιότητα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το μικρομεσαίο crossover έχει βελτιωθεί σημαντικά στους χώρους που προσφέρει στο εσωτερικό, καθώς έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, ενώ το περιβάλλον γύρω από τον οδηγό είναι ιδιαίτερα προηγμένο τεχνολογικά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/34394251fdd760693594826d1178d6ae.jpg

Εξοπλισμένο με τη στάνταρ μπαταρία των 48,6 kWh, το Kona Electric θα έχει εκτιμώμενη αυτονομία 317 km, ενώ με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 64,8 kWh θα προσφέρει αυτονομία έως και 418 km. Το όχημα θα διαθέτει επίσης έναν αμφίδρομο ενσωματωμένο φορτιστή που μπορεί να τροφοδοτεί συσκευές ή να φορτίζει ηλεκτρικό εξοπλισμό, καθιστώντας το μια ευέλικτη επιλογή για τους καταναλωτές που εκτιμούν τη βιωσιμότητα και την ευκολία.

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai Kona: Πότε έρχεται Ελλάδα, με ποιους κινητήρες

Το Kona Electric θα είναι επίσης ικανό για over-the-air ενημερώσεις και θα διαθέτει το ανανεωμένο σύστημα infotainment της Hyundai, καθιστώντας το μια εξαιρετικά προηγμένη επιλογή για τους καταναλωτές που εκτιμούν την τεχνολογία αιχμής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...