Ελληνική Αστυνομία: Ετοιμάζουν περιπολίες με ηλεκτρικό σκάφος!

Για την αποτελεσματική αστυνόμευση της Λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, η Ελληνική Αστυνομία θα χρησιμοποιεί ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σκάφος μηδενικών ρύπων.

  • -
  • -

Την παραχώρηση ενός ηλεκτροκίνητου πλοιαρίου στην Ελληνική Αστυνομία το οποίο θα εκτελεί περιπολίες στη Λίμνη Παμβώτιδα για την πάταξη της λαθραλιείας και άλλων περιβαλλοντικών παραβάσεων, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ., Γιώργος Αμυράς, κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Βασίλη Μουσελίμη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Νομού Ιωαννίνων, Γιώργο Αζέλη, τον Διοικητή Αστυνομικού τμήματος Ιωαννίνων, Αστυνόμο Α’ Γιάννη Κοκκίνη.

Τον Υφυπουργό συνόδευσαν η Προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Κατερίνα Χιωτέλλη και ο σύμβουλος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Προστατευόμενων Περιοχών, Παναγιώτης Νίτας. Η παραχώρηση του ηλεκτροκίνητου σκάφους πρόκειται να υλοποιηθεί με τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και την ΕΛ.ΑΣ.

Πόσα ηλεκτρικά σκάφη θα αποκτηθούν;

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ προχωρά στην απόκτηση 40 ηλεκτροκίνητων σκαφών για όλη τη χώρα, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, υλοποιώντας το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Μόνιμης Παρακολούθησης Ειδών και Τύπων Οικοτόπων», το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους ύψους 36 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δείτε ακόμη: Με αυτά τα περιπολικά... όλοι θα σκεφτόμασταν να μπούμε στην αστυνομία!

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Τα Ιωάννινα γίνονται πιο πράσινη και πιο ασφαλής πόλη. Χθες, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώσαμε τη χρηματοδότηση με το ποσό 1 εκ. ευρώ περίπου για τη μετασκευή των πλοιαρίων, που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Νησί της Παμβώτιδας, σε ηλεκτροκίνητα. Μεταμορφώνουμε με αυτόν τον τρόπο τα Ιωάννινα σε ένα πράσινο και βιώσιμο λιμάνι. Σήμερα, ανακοινώνουμε την παραχώρηση ενός ηλεκτρικού σκάφους στην ΕΛ.ΑΣ., βάζοντας μια ακόμη ασπίδα προστασίας στο πλούσιο οικοσύστημα και τη μοναδική βιοποικιλότητα της λίμνης».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Βασίλης Μουσελίμης, δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση δείχνει έμπρακτα ότι τα βέλτιστα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με κοινή προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορέων. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη αστυνόμευση της λίμνης. Σε αυτή την κατεύθυνση, η παραχώρηση της χρήσης πλωτού μέσου στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, αδιαμφισβήτητα, θα συμβάλλει τα μέγιστα στο έργο μας. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υφυπουργό».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...