Video: Πώς κατασκευάζονται τα μοντέλα της CUPRA;

Σε υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής ταχείας συναρμολόγησης φτιάχνονται τα αυτοκίνητα της CUPRA, όπως το εντυπωσιακό Formentor και το ηλεκτρικό Born.

  • -
  • -

H CUPRA είναι μια από τις μάρκες που προκάλεσαν αίσθηση μέσα στα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο όνομα δεν μας είναι άγνωστο, καθώς το εντοπίζαμε στην γκάμα της SEAT και πιο συγκεκριμένα, το χρησιμοποιούσαν οι πιο σπορ εκδόσεις των αυτοκινήτων της, για περισσότερα από 15 χρόνια.

Η απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί η CUPRA αποδείχθηκε σοφή, ενώ τα μοντέλα που έχει παρουσιάσει, όπως το CUPRA Formentor ή το CUPRA Born, καταφέρνουν να ισορροπούν περίτεχνα ανάμεσα στον δυναμικό χαρακτήρα, τις επιδόσεις, το νεανικό στοιχείο και την premium αίσθηση.

Πού κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα της CUPRA;

Οι μονάδες παραγωγής της CUPRA για το Formentor βρίσκονται στο εργοστάσιο του Martorell, στην Καταλονία της Ισπανίας, ενώ το CUPRA Born φτιάχνεται στο Ζβικάου της Γερμανίας. Ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σε πολύ μεγάλο βαθμό, η παραγωγή των αυτοκινήτων γίνεται από αυτοματοποιημένα μηχανήματα υψηλής ακρίβειας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι αστοχίες στην κατασκευή των οχημάτων, επιταχύνεται η διαδικασία της παραγωγής και φτιάχνονται πολλές μονάδες, ταυτόχρονα. Εννοείται ότι το ανθρώπινο στοιχείο έχει πολύ σημαντικό ρόλο.

Γίνονται συνεχείς επιθεωρήσεις στα οχήματα που παράγονται, τα μηχανήματα ελέγχονται διαρκώς και οι εργασίες που απαιτούν λεπτομέρεια, πραγματοποιούνται από ανθρώπινα χέρια, προκειμένου το εργοστάσιο να είναι σίγουρο ότι το όχημα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής όπως ακριβώς έπρεπε. Μια πιο αναλυτική ματιά μπορούν να μας δώσουν τα video, ένα με τη γραμμή παραγωγής του CUPRA Formentor και ένα με την αντίστοιχη του CUPRA Born. Το πρώτο, είναι διαθέσιμο σε πολλές εκδόσεις, με πλειάδα κινητήρων και μετάδοσης.

Δείτε ακόμη: CUPRA Formentor - Όλες οι εκδόσεις του στην Ελλάδα

Για αυτό και η παραγωγή του είναι χωρισμένη σε βασικά τμήματα. Για παράδειγμα, άλλη γραμμή παραγωγής είναι υπεύθυνη για το Plug-In Hybrid με κίνηση μπροστά και άλλη για το πεντακύλινδρο VZ5 με τον 2.5 TSI, τους 390 ίππους και την τετρακίνηση 4Drive.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...