Ford: Ζημιές 3 δισ. φέτος, λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Η διαρκής επένδυση πάνω σε νέες τεχνολογίες έχει σαν αποτέλεσμα τη… χασούρα για τη Ford, με τις εκτιμήσεις της εταιρείας να αναφέρουν μεγάλα οικονομικά κόστη.

  • -
  • -

Η επένδυση στην ηλεκτροκίνηση έχει πολύ μεγάλο κόστος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ενδεικτικά, η Ford, η οποία βρίσκεται σε μια φάση εξέλιξης νέων τεχνολογιών γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περιμένει ότι οι οικονομικές ζημιές θα συνεχίσουν για ακόμη μια χρονιά. Μάλιστα, θα… αυξηθούν κατά 50%, φτάνοντας πλέον στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια! Το νούμερο, αν και ακούγεται τεράστιο, είναι αναμενόμενο από την εταιρεία αφού σκοπεύει να παρουσιάσει πολλά νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον.

Η ηλεκτροκίνηση κοστίζει στη Ford

Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ford είναι να εξελίξει όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, δημιουργεί νέες πλατφόρμες πάνω στις οποίες πρόκειται να πατήσουν μελλοντικά της δημιουργήματα, ενώ στοχεύει και στην ενίσχυση της παραγωγής από τα εργοστάσια για πιο αποτελεσματική παρουσία σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από το Mustang Mach-E, υπάρχει μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων που έρχονται όπως το νέο Explorer ή την ηλεκτρική έκδοση του B-SUV της, του Puma. Η συνεργασία με το Volkswagen Group επίσης τη βοηθά πολύ. Για παράδειγμα το νέο Explorer βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γερμανικού ομίλου, μια δοκιμασμένη και άκρως αποδοτική λύση.

Οι πωλήσεις της Ford «πετάνε»

Παρά τη «χασούρα» που θα προκαλέσουν οι επενδύσεις πάνω στην ηλεκτροκίνηση, η Ford περιμένει αυξημένα κέρδη από την γκάμα των επιβατικών μοντέλων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και από την Ford Pro, το «παρακλάδι» της εταιρείας που ασχολείται με τα ελαφρά επαγγελματικά. Η πολύ καλή παρουσία της εταιρείας στις περισσότερες «βασικές» κατηγορίες της αγοράς φαίνεται ότι σώζει την κατάσταση.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Ford Explorer!

Φέτος υπολογίζεται ότι η Ford θα έχει κέρδη περίπου 7 δισ. δολάρια προ φόρων, ενώ η Ford Pro υπολογίζεται περίπου στα 6 δισ. δολάρια προ φόρων. Πέρυσι, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 6,8 δισ. και 3,2 δισ., οπότε η ζημιά που προκαλεί η ηλεκτροκίνηση ισοσταθμίζεται απλά και μόνο από την αύξηση πωλήσεων που σημειώνει η Ford Pro!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...